loader

Główny

Zapalenie oskrzeli

Niż potraktuj recenzje gardła

Old man sKiz sKiz 0
Pozostało 1044 wiadomości od 17 sierpnia 2007 r
FR: 770
7 sierpnia 2008 o 22:01

Jak można wyleczyć jeden z problemów zimowych - ból gardła?

Lepiej nie żartować z bólem gardła, a przy pierwszych objawach, zwłaszcza jeśli występuje gorączka, skonsultuj się z lekarzem. Ponadto ból gardła może być sygnałem tak poważnych chorób, jak błonica, szkarlata, grypa, a nawet niektóre choroby krwi.

Istnieją bardzo proste i skuteczne leki nielekowe stosowane w leczeniu bólu gardła w początkowej fazie, ze słabą chorobą gardła, gdy gardło jest czerwone i bolesne do przełknięcia, ale temperatura nie jest podwyższona. „Sprawdza się: bardzo dobrze pomaga w bólach gardła, jeśli płucze się słabymi roztworami dezynfekującymi (kwas borowy - 1 łyżeczka na szklankę wody; 0,1% roztwór nitanolu; nadtlenek wodoru - w tej samej proporcji)”.

W przypadku braku takich leków można płukać gardło ekstraktem z korzenia althea, słonej wody, mieszanki soli, kwasu borowego i sody oczyszczonej (to rozwiązanie jest również dobre do przeciągania przez nos); napar z lnu lnianego; napar lub sok z korzeni chrzanu zwykłych; wywar z kwiatów czarnego bzu; wdychaj świeżo zrobiony kleik z cebuli.

Przy obrzękniętych gruczołach i podwyższonej temperaturze, wraz z płukaniem, można smarować gardło 1 raz dziennie mieszaniną 5% roztworu jodu z gliceryną (w równych częściach), włożyć na szyję wódkę lub kompres rozgrzewający alkohol.

Aby opóźnić rozwój procesu zapalnego, konieczne jest nałożenie gardła na liście świeżej kapusty i zawiązanie ciepłym szalikiem. Liście zmieniają się co 2 godziny. Porady zielarzy.

Aby odciągnąć krew od gardła, dobrze zawiń stopy w grubą szmatkę zanurzoną w occie z zimnej wody i trzymaj, aż tkanina się rozgrzeje, a następnie zdejmij i przykryj stopy ciepłem.

Obrzęk nosa, ból gardła, chrypka i inne „małe rzeczy” nie są po prostu nieprzyjemne, są wyczerpujące. Ale ten problem można rozwiązać szybko i, co ważne, w domu. Na ratunek przychodzą płukanki kwiatów nagietka, rumianku, czarnego bzu, szałwii i eukaliptusa. Płukanie wywarami z kory dębu, szyszek olchy, korzeni arcydzięgla daje dobry efekt.

Pomaga sok z buraków (potrzeba szklanki soku i 1 łyżkę octu jabłkowego). Przepłukać gardło kilka razy dziennie, połykać pod koniec płukania, aby połknąć. Na początku nieżytu nosa, soku z buraków (z miodem), soku z aloesu, oleju z rokitnika, oleju z dzikiej róży, soku z marchwi wkrapla się do nosa (4-6 kropli 3-5 razy dziennie)

Możesz żuć cytrynę ze skórką, pić herbatę z cytryną. Przepłukać je. Zimne inhalacje z czosnkiem, cebulą, chrzanem też się spełnią. Zgniótł jedną z roślin i wlał do słoika, który jest szczelnie zamknięty. Po 0,5 godziny możesz otworzyć pokrywę i wziąć 5-6 głębokich oddechów nosem i ustami, trzymając wydech przez 4-5 sekund. W ciągu dnia powtórz tę procedurę 6-8 razy.

Jak leczyć bardzo obolałe gardło?

Gardło to mój obolały temat (ostry i silny..
Dziś budzę się, a moje gardło jest całe dostrzegane - szyszki, czerwony horror, połykanie jest nierealne.
Wczoraj wieczorem miałem szydełko, opłukałem Okę na noc (w płatnej klinice, którą wypisywali, bardzo potężne lekarstwo). Ale tym razem coś nie pomogło, dziś jest po prostu horror w moim gardle.

Jakie potężne narzędzia Ci pomogły? Bioparox, OKA, wszelkie stopanginy i mydła w ogóle nie pomagają. Jestem zdesperowany

Hexoral zazwyczaj tryska, wciąż jest płynny sześciokątny, jest paskudny, ale zabójczy. I jak Tatiana powyżej pisze roztwór sodowy lub furatsilinom. Często. Do wieczora najprawdopodobniej odpuści. Miramistin rozpyla się jeszcze między czasami

Soda wrzucić łyżeczkę do szklanki ciepłej wody. Yoda kilka kropli. 3-4

Dziewczyny, bardzo dziękuję!

Kosztem antybiotyku Flemoxin Solutab I został jakoś uwolniony, jest w domu. Czy myślisz, że możesz zacząć pić? Cóż, fakt, że tylko pierwszy dzień wszystkich boli..

Forum: jak leczyć ból gardła z dusznicą bolesną

Doradzaj skuteczne środki na ból gardła, zarówno farmacji, jak i folku. Co wypisują lekarze?

Przejdź do dyskusji i przeczytaj recenzje

32 komentarze na temat „„ Forum: jak leczyć ból gardła z dusznicą bolesną ”

Ból gardła, moje gardło jest obolałe, teraz spróbuję umieścić miód i ciastka musztardowe na noc. Napiszę jutro.

Gardło strasznie boli, nie da się przełknąć.

Mam ból gardła, przełykanie jest nie do zniesienia, bolesne, prawie żaden lek nie pomaga, a na wszystko, co jest tutaj napisane, nie mam wystarczającej ilości produktów.

Anginę można pomylić z błonicą, tak że pół łyżeczki soli, sody i kilka kropli jodu. Spłucz tak często, jak to możliwe, a samo leczenie może się tylko pogorszyć, lepiej iść do lekarza.

Czuję się bardzo źle, boli mnie gardło, nie jem ani nie piję przez cały dzień... Co mam zrobić, ludzie? Mam 14 lat, powiedz coś dla mnie, komfort... Jak mogę szybko i bezboleśnie wyleczyć ból gardła, a tego lata naprawdę chcę pić.

Ból gardła pierwszego dnia. Nie mogę spłukać. Słyszałem, że lekarstwa na miód pomagają w leczeniu bólu gardła w domu. W nocy smaruj gardło miodem, celofanem i szalikiem. Gummy nie pozostaje. Spróbuję dziś tego narzędzia. Wszystkie odzyskiwanie!

Ludzie! 4. dzień temperatura, w ogóle nie można przełknąć, nie jem drugiego dnia. Powiedz mi jakieś lekarstwo na dusznicę bolesną!

Cześć Mam ból gardła, trzeciego dnia nie mogę jeść ani pić. Temperatura 39,3, mam tylko 12 lat. Pomóż mi wyleczyć ból gardła. Dziękuję

Ból gardła jest już piątym dniem. Horror, nic nie pomaga! I rozpuszczam tabletki Geksorala i piję rinzasip! Te leki maskują tylko ból gardła! Zaintrygowało mnie leczenie dławicy za pomocą czosnku, więc myślę, że powinienem spróbować. Szkoda, że ​​jest tylko do jutra. W końcu jutro jest nowy rok! Musisz być całkowicie zdrowy! Nigdy nie myślałem, że będę szukał przepisów od bólu gardła do Internetu..))

Boli mnie gardło, nie można połknąć, nic nie jem, spróbuję zagotować czosnek i zrobić kompres, zobaczyć, co się stanie.

Jeśli nie możesz jeść i pić, ale chcesz, zagotuj galaretkę owocową, jak w przedszkolu, moim zdaniem, jest to jedyna rzecz, która nie podrażnia obolałego gardła, poza tym jest smaczna i zdrowa!

Cała przyjemna pora dnia! Moi wierni są już trzy dni o temperaturze 37,5, a następnie 39. Straszne ból gardła, w ogóle nie może przełknąć, nie je, nie pije !! Próbowałem wszystkich metod płukania.. Rys. Lekarze przypisywali mnóstwo różnych rzeczy, ale nic nie pomaga... Wymknąłem myśl, pomazałem mu gardło nowokainą lub lodami, żeby spał normalnie przez jedną noc, ale nie był pewien, czy można to zrobić? Powiedz mi

Rano wstała, bolało ją gardło, mama powiedziała - zaczyna boleć gardło. Poszedłem na miejsce, zobaczyłem przepis, cytrynę z miodem. Próbowałem - ból zaczyna mijać.

Nie wiem nawet, co powiedzieć. Już od 16 lat w tle są cztery ropnie paratanzelarne.
W tej chwili znów jestem chory, dzień wcześniej miałem ropień... Boję się spróbować czegoś, bo mleko nie może, nafta nie jest dla wszystkich. mocz jest nieskuteczny, ocieplenie jest zabronione, ponieważ ropa mnoży się. Zimno nie może być, ponieważ stan zapalny będzie.
Od drugiego roku cierpię, największa przerwa między bólami gardła wynosi 2 tygodnie. Ledwo chodzę, mam mało siły, nie jestem wystarczający do niczego, rzuciłem taniec. Jednego z tych dni pójdziemy do babci, aby spróbować mówić, nagle zniechęcając. Będę się modlić. Chcę też spróbować płukania czosnkiem, gdy próbuję, mogę od razu osiągnąć mój cel.

Mam ból gardła, ból gardła, ból połykania jest już trzeci dzień, gardło nie przechodzi. Pomoc, mam 17 lat.

Ponad 2 tygodnie bólu gardła, ból gardła po lewej stronie. Ale jest szczególnie bolesny w nocy, wysycha w ustach i nie można go przełknąć.

Witam, nie mam bólu gardła, po prostu mam ból gardła, nie umiem mówić - boli, kaszel (słaby). Nie wiem co robić. 11 lat. Jutro do szkoły! I boję się przyjść do szkoły z bólem gardła! Powiedz mi Już nie mogę! W nocy prawie się zakrztusiłam, kompres zrobił: wódka na czystej szmacie, przyczepiła ją do gardła i związała. Wiem, co mnie rozchorowało. Z lodów. 2 razy dziennie jadłem... Ból jest niemożliwy! Pilnie muszę wyzdrowieć za 1 dzień!

Cześć Mój dzień zaczął się od silnego (ale wciąż znośnego) bólu gardła. Gardło czerwone, luźne. Nie ma nalotów i rop. Spłukuję co godzinę furazelinomem. Pij dużo napojów, jedz cytrynę. Używam sześcioboku bryspalkoy. Czy to mi pomoże? Obserwuję odpoczynek w łóżku.

Zawsze biorę pierwsze objawy bólu gardła z gardła przeciw bólom (tabletki lub pastylki do ssania). W pracy klimatyzatory zawsze działają (nie mogę ich znieść), więc latem też istnieje 100% ryzyko odpadnięcia z tą chorobą. A przynajmniej pastylki do ssania nie pozwalają na dalsze rozprzestrzenianie się infekcji, a ból gardła szybko się zmniejsza.

Próbowałem prawie wszystkiego, od bólu gardła, nic nie pomaga, moje gardło boli przez 2 dni, nie mogę połykać, jeść i pić.

Fima, bardzo się z tobą zgadzam. Klimatyzatory to nowy ból głowy, zarówno w sensie dosłownym, jak i przenośnym. Nigdy go nie włączam w moim biurze. Lepiej otwieram okno. Kiedyś włączyłem klimatyzator do chłodzenia i poszedłem na lunch. Ale na dworze jest gorąco, ale w biurze jest zimno. Z tej ostrej różnicy temperatur sama prawie wjechała do szpitala.

kup w aptece pigułki do ssania z gardła. Oto coś takiego. Te środki ludowe też mi nie pomagają, nawet się nimi nie przejmuję. Pigułka i wygodny i skuteczny. W nich kompozycja jest dobra, zabija zarazki. I ból jest szybko usuwany. Ogólnie radzę! Wracaj do zdrowia wkrótce!

Suchy kaszel i gardło bardzo boli, daje uszy, co robić? Nie mogę przełknąć.

Od tygodnia nie odczuwałem bólu gardła... ból gardła, nikt nie może pić ani jeść, właściwy migdałek ma stan zapalny, powiedz mi, co mogę wyleczyć? To, co przepisują lekarze, nie pomaga.

Czas 3:20 w nocy. Moje gardło jest obolałe, kaszle, nos jest zatkany, nie mogę zasnąć, nie chcę bólu gardła To straszne...

Bolące gardło bardzo boli, wszedł lekarz, wziął rozmazy, powiedział ból gardła, położyłem czosnek, może i pomoże.

Hmmm, sól jest czymś... Wieczorem była kropiona w gardle - trzęsła się jak w torturach! Ale zaskakująco, rano (4 dzień choroby), po płukaniu, ta skorupa odpadła (mam zapalenie migdałków lununar) od jednego migdałka i ból dramatycznie spadł. Bardzo ciekawy efekt.. Dzisiaj spróbuję posypać więcej (ale robi to mocno, infekcja!).

Staram się być traktowany kompleksowo, z wykorzystaniem tradycyjnej medycyny i aptek. Częste płukanie gardłem z wywaru z liści malin usuwa zaczerwienienie w gardle. Tonsilotren Akceptuję według schematu: 1 tabletka co 2 godziny. Lek jest homeopatyczny i nieszkodliwy. Usuwa płytkę nazębną i obrzęk gardła. Takie leczenie zawsze mi pomaga. błogosławię cię!

„Ból gardła, bolesne połknięcie” - typowe problemy napotykane przez osoby z początkowym stopniem dusznicy bolesnej. Przede wszystkim powinieneś zwracać uwagę na to, co jesz, wziąć jako napój. Płyn jest bardzo ważny dla ludzkiego ciała, ponieważ jesteśmy jedną czwartą masy wody.

Kiedy masz ból gardła, pij tylko wodę o temperaturze pokojowej. W ten sposób zachowujesz równowagę wodną i nie zakłócasz błony śluzowej gardła, pomoże to szybko wyleczyć ból gardła.

Czerwone gardło u dziecka niż leczenie

20 maja 2013, 22:31

Ponownie tak samo jak 3 miesiące temu. Temperatura jest poniżej 39, prawie nie wysiada. Nie dawała niczego zimnego, nie wiadomo, jaka była chora, dziecko je prawie nic. Zadzwonili do lekarza, powiedzieli, że gardło jest bardzo czerwone, a łatki są małe na migdałkach, napisałem Augenin 2,5 ml 2 razy i świece viferon. Od temperatury nurofen. Co traktowałeś?

Woda butelkowana dla dzieci. Czy można dać dziecku pić w wieku 11 miesięcy bez gotowania? Rozmiar odzieży dziecka od 2,5 roku. Który

20 maja 2013 22:32

Spłukuję małym chlorofilem...

20 maja 2013 22:32

Hofitol został nam przepisany, żebyśmy oczywiście rozmazywali... zgadując, i trudno jest dziecku to wszystko zrobić, ale wydawało się, że szybko pomaga

20 maja 2013 22:33

20 maja 2013 22:35

Pocieram je w sutek, sam nie mogę rozmazać gardła (((((((

20 maja 2013 22:37

Oyayy, to też było trudne z moim, prawie nie siedziałem na nim, trzymając jedną ręką szczękę, rozmazałem ją drugą ręką, ale początkowo owinąłem palec gazą lub bandażem i położyłem go na gazie)

20 maja 2013 22:38

aaaaaaaa, a nawet dostosowany kijkiem do czyszczenia uszu, który jest szeroki dla dzieci)) szybko! po prostu uważaj, aby przypadkowo nie wpaść do ust

20 maja 2013 22:41

oh nie mogę tego zrobić. Ledwo daję Nurofenowi ze strzykawki, krzyczę i wybijam się

20 maja 2013 22:49

moc))) tylko twoja siła lub pomoc taty wieczorem))

20 maja 2013 22:50

5 razy dziennie smarowałem sutek chlorofilem, a gardło mi nie było. Lubię ten lek, ponieważ pomaga mojej córce.

21 maja 2013 07:44

+100, a tantum - woda, woda.

20 maja 2013 22:32

tantum verde cieszył się tydzień.

20 maja 2013 22:32

mieliśmy tylko ARVI, czerwony verde gorotantum wiercił się. kaszel lasolvan lub syrop to aleja, moim zdaniem jest to tzw

20 maja 2013 22:34

Byliśmy leczeni lysobact. W łyżce walnij i daj się rozpuścić. Tylko dawka nie pamięta. Prawdopodobnie połowa dla twojego wieku. Nadal nawadniaj gardło rumiankiem, prosto strzykawką bez igły, oczywiście, i świec i viveforn.

20 maja 2013 22:34

O tak, Tantum Verde wciąż nawadnia.

20 maja 2013 22:34

ten sam gówno... mów ze szpitala... spłucz sodą, furatsilinom, tantum verde lub ingalipt, viferon, derinat, może być na chlorofilu sutka

20 maja 2013 22:37

nie wiemy, jak spłukać. Rozmazam ssać chlorfillipt. dlaczego leżałeś w szpitalu? tak poważnie?

20 maja 2013 22:42

temperatura wynosiła 39,7, bolało gardło i płukaliśmy je w ten sposób: wkładasz roztwór do strzykawki i do gardła, po prostu musisz trzymać dziecko w samolocie, te na dłoniach równolegle do podłogi, a głowa podnosi się

20 maja 2013 22:47

dzięki))) Nie choruj już))))

20 maja 2013 22:50

20 maja 2013 22:42

jeśli nie wysypie się i jest naprawdę czerwony, augmentin pomoże... nie ma antybiotyków, umieściłem Viferon i smaruję się chlorofilem olejowym, spróbujmy obejść się bez antybiotyków

20 maja 2013 22:44

leczyliśmy go tym razem antybiotykiem. absolutnie tak samo teraz. och, jak strasznie

20 maja 2013 22:46

dlaczego straszny? dzieci... często chorują (((znane już zjawisko.

20 maja 2013 22:46

Nie jestem jeszcze do tego przyzwyczajony. drugi raz tylko doping

20 maja 2013 22:48

))) a ja już tylko dzwonię do lekarza po gatunek... Sami się umawiam, a on w rzeczywistości się zgadza.

20 maja 2013 23:04

Mój Boże... jak to jest. Tonsilgon 5 kropli + kropla chlorofilu ostatnim razem, gdy lekarz przepisał nas z szyi.

20 maja 2013 23:06

Nawet nie wiem, jak zachorował Nikita. Nic zimnego, po prostu nie mogłem dać. Temperatura pogarsza się i ponownie wzrasta w ciągu 4-5 godzin. Chcę płakać (((((

20 maja 2013 23:09

więc nie płacz. Nikita czuje wszystko. Wydaje mi się, że bez antybiotyków w jakikolwiek sposób... ponieważ tak często rośnie tempo. Jestem już „pobity” w tych sprawach ((lekarz nie przepisał?

20 maja 2013 23:05

Rozmaz brodawki sutkowej

20 maja 2013 23:19

PPC... jesteśmy też chorzy od piątku t-38.6-39, lekarz obserwował czerwone gardło... mianowany Miramistin... interferon... w niedzielę temperatura jak była i trzymana, poszedłem do apteki kupiłem suprax (antybiotyk), dzisiaj przynajmniej temperatura spała, lekarz podchodził do gardła czerwony (i ostatnio zachorował pod koniec marca ((((((((((((

20 maja 2013 23:50

zazwyczaj podajemy „Suprax” (antybiotyk), jeśli podajemy antybiotyk, to nie potrzebujemy niczego na szyi! I nie dawaj żadnych leków przeciwwirusowych. anty. leczyć wszystko.

A jeśli bez antybiotyku, Miramistin i Tamtum verde na przemian, co 2 godziny (jeśli gardło jest bardzo czerwone) i kapią kroplówki do dziobka! oto nasze leczenie.... (ciocia lekarz, wszystko jest pod jej kontrolą)

21 maja 2013 02:25

A co ostatnio traktowałeś, nie pomaga? i czy jest kaszel czy może na zębach?

Powiązane posty na ten temat „I znowu, bardzo czerwone gardło dziecka. Co leczyłeś? ”Niż lecz dzieci

Skopiowałem go także do siebie, żeby było to przypomnienie. „Znalazłem wspaniały artykuł na temat leczenia kaszlu...

12/19/15 • R. Mendelsohn o bólach gardła i gruczołach • usunięciu

Rzadkie dziecko żyjące w środkowych szerokościach geograficznych półkuli północnej nie odczuwa bólu gardła przynajmniej raz w zimie. Pershe...

To właśnie znalazłem))) Mity na temat odżywiania i leczenia dzieci: pokarmy uzupełniające, codzienny tryb życia, odporność, temperatura, dysbakterioza i tak dalej.

05/15/2008 Nawet wszechmocny Internet (który z kolei jest w stanie ocalić ludzkość przed tworzeniem mitów)

Inne artykuły na ten temat

Czerwone gardło dziecka w wieku 5 miesięcy Czerwone gardło dziecka w wieku 6 miesięcyBardzo czerwone gardło Atak na migdałki niż na leczenieTonolityczne dziecko

motherwort forte przeterminowany o 1 miesiąc czy można użyć znaku towarowego do czasu, gdy upłyną prezenty świąteczne

www.baby.ru
Mama Polusyi jest autorką wątków

Dziewczęta, córka ma zapalenie gardła. Przyszedł policjant, słuchał, powiedział wszystko czysto, w płucach i oskrzelach. Tylko czerwone gardło. Stąd kaszel. Nie ma innych objawów. Przez ostatnie 1,5 tygodnia nie możemy wyleczyć. Spryskałem inalipt, tantum verde, dałem faringosept, roztwór pshikayu nalewki z propolisu (przyjaciel posmarował jej córkę czystą, ale wypłukałem gardło 1 łyżeczką do szklanki wody, to było obrzydliwe wymiotować, wyobraź sobie jak czyste). I coś nie przechodzi. Oddychamy również solą fizjologiczną przez nebulizator. Lekarz powiedział, przyjdź, kiedy zostaniesz wyleczony (ok, prawda?). Czy ktoś może wiedzieć, jak możemy pokonać tę zaczerwienienie, jak szybko poradzić sobie z chorobą? Proszę doradzić.

nie trzeba było zaczynać od antybiotyków

Witajcie uczestnicy doboru naturalnego!

Chcę zostać matką

nie trzeba było zaczynać od antybiotyków

Gdzie są antybiotyki?

Może szukać dobrego lekarza, ale teraz radzimy.

Splat ingalipt, tantum verde

roztwór pshikayu nalewki z propolisu

Pshikalki, są - pshikalki... Coś się stało, coś nie...

Wolę rozmazać moje gardło. Możesz rozmazywać na przemian po dwóch godzinach roztwór Lugolu i roztworu furatsiliny.

Jeśli kochasz zwierzęta - nie jedz mięsa, a jeśli jesz - nie mów, że kochasz. (A. Einstein)

Leczę furatsilinom. Szybko

inhalacja, inhalacja. inhalacja + nogi z rozgrzewającym kremem i co najważniejsze udaj się do Laury, jeśli pediatra nie pomoże

Leczę furatsilinom. Szybko

Naiwność kobiet jest mitem starannie zachowanym dla dobra mężczyzn.

Mama Polusyi jest autorką wątków

Leczę furatsilinom. Szybko

Dziewczyny, mam tabletki furatsilinowe. A jak go hodować, nie mów? A ile razy rozmazuje się? Dziękuję!

Tabletka na 100 gramów wody dla dziecka do 6 miesięcy. Wtedy możesz i bardziej gwałtownie (ale zrobiłem to w ten sposób - jak nikt „nie oderwał się”: gy :) Na długiej różdżce lub pęsecie owijasz polar. Wata do zaprawy i szybko, aż dziecko będzie w stanie głęboko rozmazać szyję

A jak go hodować, nie mów?

Trzy tabletki na szklankę wody. Przechowywać gardło co dwie godziny. Bardziej wydajnie, ale naprzemiennie dwa sposoby, IMHO.

Jeśli kochasz zwierzęta - nie jedz mięsa, a jeśli jesz - nie mów, że kochasz. (A. Einstein)

pić dużo: rum (żurawina lub żurawina mors) (ciepły), tantum verde jest skuteczny, jeśli są posypywane co pół godziny, plus rozpuszczać lizobakt lub faringosept, plus aflubin lub anaferon, plus jeśli kaszel jest stodalny (również syrop homeopatyczny).... mieliśmy taki problem, wyleczony przez 3 dni... a wieczorem miód lub mleko z miodem... Rozmazałem też pierś i plecy na noc rozgrzewającą maścią dziecka Pulmex.

Mama Polusyi jest autorką wątków

Dziękuję, dziewczyny, spróbujemy!

Mama Polusyi jest autorką wątków

A dziewczęta, ile możesz zachować tego roztworu furacyliny, czy codziennie robisz nowy?

nowe każdego dnia

Kazano mi zrobić nowy. A infuzja szałwii pomaga parzyć mocniej.

Oczywiście, nie ma nic dobrego w antybiotykach, dopiero teraz, jeśli choroba nie goi się przez długi czas, po prostu staje się przewlekła i czy dziewczyna ma dodatkowy „ból głowy” i trwale osłabioną odporność? Ponadto istnieje cała masa naturalnych antybiotyków. Spróbuj spłukać szyję wywarem z Hypericum i rumianku aptecznego (doskonałe i silne środki antyseptyczne), nawet jeśli przełkniesz, nie jest to straszne, jak z furatsilina i nie gorzkie. A żeby przestać kaszleć, jeśli jest suchy, potrzebujesz termopsji (zwykłe tabletki Z KASY), mokrego wywaru z oregano zamiast herbaty lub z herbatą. Spróbuj podać suprastin, czy to może alergiczne zapalenie gardła? Ile lat ma twoje dziecko?

Mama Polusyi jest autorką wątków

Mamy prawie 3 lata. Co o tym myślisz Teraz mój mąż przyszedł na obiad, rozłożyłem furatsilin, razem nie mogliśmy sobie z tym poradzić, no, coś tam namaszczonego, oczywiście, po prostu nie rozumiem, osiągnąłem cel, czy nie. Nie jestem w stanie poradzić sobie z nią samą. Powiedz mi, czy można wlać to rozwiązanie do butelki z pykikalką i rozbryzgać ją, czy też nie, jeśli nie jest to pożądane? Kto jak radzić sobie z dziećmi w tej procedurze? Cóż, nie chce otworzyć własnych ust, obawiam się, że mój palec mnie ugryzie, gdy otworzę szczęki. Mam rację ze stratą.

podczas zapalenia gardła wdychała przez nebulizator z rotocanem + solą fizjologiczną (końcówka ustno-gardłowa), 2-3 ml soli fizjologicznej i kilka kropli rotocanu. To nam pomogło, robię to przy pierwszym znaku zimna (smark, czerwone gardło).

my dwoje nie mogliśmy sobie z tym poradzić

Trzymasz się źle. Usiądź na kolanach z powrotem do siebie. Jedną ręką chwycić za uchwyty, a drugą za czoło. W tym czasie ojciec trzyma policzki jedną ręką (kciuk otwiera usta kciukiem i palcem wskazującym), a drugi je rozmazuje. Ale to jest absolutnie nic i możesz się czymś bawić. Duża dziewczyna już. Sam sobie radzę. Pokaż język, który jest dłuższy, itd.....

ale nie możemy w przypadku bakterii i wirusów?

„Nikt nie dzwoni radośnie, z wyjątkiem dzwonienia twojego ulubionego imienia” (c)

Wiadomość 31691994.
Autor: Anonimowy Status: anonimowy użytkownik Czas: 21:57 Data: 25 września 2007

Traktuj gardło

Pod koniec ubiegłego roku miałem pecha, ponieważ przeżywałem ciężko moje dziwne objawy przeziębienia, które same nie przeszły, ani proste leczenie ludowe nie zareagowało, chociaż jestem jednym z tych, którzy prawie nigdy nie chorują, więc nie piszę opinii o lekach i dla mnie mój stan był wielką niespodzianką. Sytuacja przybrała nieprzyjemny obrót z powodu faktu, że ani nos, ani gardło nie minęły już od kilku tygodni. Od czasu mojego przeglądu leku „Efizol” porozmawiajmy teraz o moich problemach z gardłem.

Ból gardła, bez kaszlu, gorączki i innych powikłań, moim zdaniem, wszyscy będą traktowani w zwykły, domowy sposób. Właściwie to właśnie zrobiłem. Wypiła dużo gorącej herbaty z cytryną, dodanego imbiru, który dobrze rozgrzewa ciało i wzmacnia odporność, piła mleko z miodem na noc, utrzymywała ciepło ciała, jadła warzywa i owoce, spożywała czosnek - nie było rezultatu. A jeśli w ciągu dnia gardło w ogóle nie mogło boleć lub prawie niedostrzegalnie, wtedy, gdy zapadła noc, nie było pociechy, ponieważ nawet gdy miałem sny, czułem, jak bolesne było dla mnie połknięcie. Rano, podczas gdy się rozchodzę, dyskomfort może trwać przez kolejne trzy godziny, a następnie lekko tępy. Właśnie wtedy kupiłem sobie Larinal, o którym już pisałem. Lek jest oparty na roślinach i to mnie uszczęśliwiło. Naprawdę nie chciałem żadnych tabletek ani sprayów. I oto wynik był. Ale nie długo i ból gardła zaczął powracać, gdy pigułki zniknęły.

W końcu poszedłem jak mały w centrum medycznym. U mnie zdiagnozowano: drapieżne zapalenie krtani. Zaleca się stosowanie tabletek resorpcyjnych Efizol. Tego samego dnia je kupiłem.

Przy starej stawce i dawnej cenie koszt pigułek wynosił około 4 USD. Wydany bez recepty. W opakowaniu 20 tabletek do ssania.

Na kompozycji nie przestanę. Nie jestem lekarzem ani chemikiem. Ale w recenzji dołączono zdjęcie dobrej jakości, w którym sam możesz zapoznać się z pełną listą składu leku.

Smak jest bardzo przyjemny, więc dla małego dziecka jest to słodki smak - słodki smak kakao. :)

Sposób użycia

Możesz przyjmować nie więcej niż 10 tabletek dziennie. Spożywaj co 2-3 godziny. Jeśli weźmiesz pod uwagę dzień, zostawiłem około 3-4 rzeczy dziennie. Czas trwania leczenia wynosi nie więcej niż 7 dni. Na moją receptę wskazał lekarz: 3 razy dziennie przez 7 dni.

Jedynie w przypadkach nietolerancji składnika nie zaleca się stosowania i dzieci do czterech lat, aby pigułka nie przypadkowo uderzyła ich w drogi oddechowe.

Wynik

W moim przypadku znaczna poprawa nastąpiła dopiero po 5 dniu. Ale w końcu, po zakończeniu leczenia, wszystko zniknęło, więc mogę polecić Efizol jako skuteczny lek na procesy zapalne w drogach oddechowych.

Jak wyleczyliśmy źle obolałe gardło bez antybiotyków

Witaj mamusiu, chcę podzielić się moim osobistym doświadczeniem w leczeniu małego dziecka (1 rok i 10 miesięcy). Chcę natychmiast zgłosić zastrzeżenie, że w żaden sposób nie udaję udzielać rad i zaleceń, jest bardzo indywidualna, nie ma prawdy w ostateczności i nie może być, tylko osobiste doświadczenie, osobisty strach i ryzyko.

Zachorowaliśmy tylko na święta Nowego Roku, najpierw na zwykłe przeziębienie, ale przy standardowym leczeniu od samego początku i kiedy wszystko wydawało się musiało odejść, choroba jakoś pogorszyła się, rozprzestrzeniła się na gardło, pojawił się kaszel. Myślę, że wynika to głównie z faktu, że wirus stał się bardzo silny lub dziecko zostało osłabione przez szczepienie BCG wykonane kilka dni przed wystąpieniem choroby, trudno to zrozumieć - nikt w rodzinie nie zachorował tak jak ona z nieznajomymi Nie było kontaktu... Ale ogólnie, po 4-5 dniach aktywnego leczenia snot (wibrokilia, częste mycie oczyszczoną wodą i spryskiwanie euphorbium compositum) nie przeszły i infekcja rozprzestrzeniła się na gardło.

Najgorsze dla mnie było to, że podejrzenie zapalenia oskrzeli pojawiło się właśnie w weekend (noc między piątkiem a sobotą), nie było temperatury (chociaż w każdym razie, gdybyśmy wezwali karetkę, raczej nie zasugerowaliby czegoś z wyjątkiem szpitala, ale w ogóle nie chciałbym iść do szpitala, chociaż rozumiem, że nie będzie to już kwestia mojego wyboru), ale nie miałem pojęcia, jak pomóc małemu w tłumieniu. W tamtych czasach było kilka chwil, kiedy wydawało mi się, że się właśnie dusi, a jej usta robiły się niebieskie, ponieważ w gardle była grudka, ani tam, ani tutaj. Nigdy nie byliśmy tak chorzy i wszystko było okropne. Samo dziecko było przerażone jego niezwykłym stanem, było niegrzeczne przez cały czas, wszystkie nowe procedury powodowały płacz, ze zwykłego, choć znajomego wkroplenia, dziecko było już zmęczone i wszystko to pozostawiło odcisk oczywiście.
Dziecko odmówiło wypicia, stało się prawie przymusowe z pipety lub z małej strzykawki, aby wypić podgrzane mleko (my sami nadal jesteśmy piersiowi, ale żeby się trochę ogrzać i wypić, użyliśmy zwykłego mleka, dodaliśmy trochę miodu). Nie wiem, jak nieśliśmy z zapaleniem oskrzeli, prawdopodobnie uratowały nas tylko modlitwy. Ponownie przeczytałem w sieci wszystko, co mogłem, o grudkach w gardle: zarówno masaże, jak i to, co było potrzebne, aby dziecko odwrócić do góry nogami, była osobna historia z inhalacjami, wydaje się możliwa, ale kilka przeciwwskazań, chociaż jest inhalator, ale był głupi aby reakcja organizmu nie okazała się zbyt gwałtowna, dlatego wstrzymali się od głosu.

Z gardła w aptece nic nie poradzono, mówi się, że Lugol jest przestarzały, trochę jeszcze namaszczony, żeby w ogóle nie biegać, dopóki nie przyjdzie lekarz. Dla siebie używam tylko Givalex z gardła, nie wiem nic lepszego, a on doskonale dezynfekuje i dezynfekuje. Nie da się dać takiego dziecka, jest alkohol, może skurcz prawdopodobnie na takie obolałe gardło, jeśli psikknut, ból będzie silny i ostry od razu - dziecko będzie przestraszone...

Lekarz przyszedł w nocy (wydaje się, że po 19) w poniedziałek, mimo że zadzwoniliśmy rano, muszę powiedzieć, że w ogóle nie chciała przyjść, najpierw zadzwoniła i powiedziała, że ​​bez temperatury musieliśmy iść do kliniki... Oczywiście, że tak Miałem własną opinię, jak rozumiem, nikt nie ma jasnych kart, to było nasze pierwsze wyzwanie w życiu, a temperatura wynosiła 37, po prostu nie spadła do 38 i wyżej, jak w przypadku 2-4 dni choroby...

Lekarz wypisał z naszego silnie zapalnego, z ropieniem, antybiotykiem gardłowym flemoklav (0,125 - 3 razy dziennie) i syropem oskrzelowym (2,2 ml - również 3 razy dziennie). Nie kłóciłem się z niczym, słuchałem uważnie wszystkiego, byłem szczęśliwy, że nie dostałem zapalenia płuc, w zasadzie to było moje główne pytanie do lekarza. Powiedziała, że ​​jest mało prawdopodobne, że wyleczymy takie gardło po 5 dniach przyjmowania antybiotyku, na ogół będziemy musieli pojawić się po 5 dniach, aby przedłużyć... Natychmiast poprosiłem nawet moich krewnych, aby kupili w najbliższej aptece, by przynieść to następnego ranka... potem po kilku godzinach (to już było do nocy), informacje ustalone dla mnie, czytałem w Internecie, jakie skutki uboczne miały te leki i miałem nowe powody do obaw: napisali, że ten antybiotyk, chociaż jest dobrym antybiotykiem nowej generacji, niewiele dzieci wytrzymuje nawet 5 dni, zaczyna się pełzać biegunka Dzięki temu pijemy bardzo źle, dla nas to był naprawdę duży problem... Tak, i jak upewnić się, że dziecko wzięło lek pod język, i dać go na 15 minut, aby wszystko prawidłowo wchłonięte do krwi nie było tak wygodne, chociaż prawdopodobnie uzasadnione... A o oskrzeliku napisali, że spowodował sztuczny kaszel, nawet gdy nie było kaszlu, co może być nieuzasadnione dla małego. Praktycznie nie mieliśmy prawie żadnego kaszlu, kwestionowano celowość.

Potem przyszła myśl, by przeczytać o rycynolu i jego potencjale w leczeniu gardła... Zakres wizyt jest bardzo szeroki, ponieważ rozumiem to najlepiej, leczy oparzenia, rany, użyliśmy go w tym celu, a wynik był doskonały... Czytamy to w leczeniu gardła wyniki nie są złe... Ogólnie rzecz biorąc, zdecydowali się wypróbować go przez dzień lub dwa, a następnie, jeśli nie ma oczywistych wyników, przełączyć się na antybiotyk... Mimo to, ricinol jest prawie nieszkodliwy, działa miejscowo, co jest lepsze dla gardła niż tylko wlewanie antybiotyku do ciała. Anestetyzuje, zmiękcza i dezynfekuje, generalnie ma wiele zalet. Posmarowałem się rycynolem tak często, jak tylko mogłem, między innymi zabiegami, średnio 6-8 razy dziennie, próbowałem rozmazać go kciukiem, aby poczuć, co, gdzie i jak rozmazuję. Początkowo dziecko ledwo dawało - prawie trzeba było otwierać usta, trzeba było gryźć... Wysiadłem z takim oporem, z wyjątkiem nieba. Kapie trochę więcej w nos. Należy zauważyć, moim zdaniem, kiedy gruby rycynikol moim zdaniem nie jest najlepszym lekarstwem w nosie, w celu dezynfekcji prawdopodobnie pasuje, ale pogrubia smark i pogarsza się, więc kapałam tylko do czystego nosa, aby trochę przeciekać...

I wiesz - antybiotyk nie był potrzebny! Efekt wizualny zabiegu był zauważalny niemal od pierwszego dnia. Ponadto, aby ocenić stopień zaczerwienienia gardła raz dziennie, przyciągnął jej mąż, ponieważ bała się zobaczyć to, co chciałem, zamiast prawdziwego obrazu. lecząc rycynolem przez dwa lub trzy dni, w końcu przekonaliśmy się, że nie będziemy potrzebować antybiotyków (użyliśmy riciniolu III, szałwii).

Pod koniec leczenia musisz przyznać, że dziecko już się przyzwyczaiło, a on sam otworzył usta, żeby mnie namaścił, mogłem już je zdobyć i dobrze minąć znak... jasne jest, że zrozumiała, że ​​łatwiej jest to leczenie, a matka nadal stara się zminimalizować dyskomfort, jak tylko może.

O rycynolach piszą, że nawet w profilaktyce używają go kroplami rano i wieczorem w nosie i pod językiem, aby nie zarazić się. musi być ponownie przetestowany, ale pomysł jest przyjemny, najważniejsze jest, aby pomóc, chociaż z pewnością sądzę, że jednego leku trudno jest uratować, jeśli wystąpi silny atak infekcji zewnętrznych, wtedy najprawdopodobniej potrzebne jest zintegrowane podejście.

Dziewczyny, powiedz mi, jak wyleczyć twoje gardło? Bardzo bolesne połykanie

Gardło boli 2 dzień. Nie mogę nic jeść, kiedy przełknęłam, odczuwałem ból i jak coś zapobiega bólowi prawej strony.

Źle spałem w nocy, ostatniej nocy miałem 38,5, a teraz 38.

Próbuję pić herbatę. Wczoraj wypiłem teraflu i wytrysnąłem gardło Khepilora.

Co jeszcze możesz zrobić? Jeśli takie narzędzie natychmiast zamrozi gardło, aby łatwiej było jeść i nie odczuwać bólu? :(

a białe rany są? Jeśli tak, wytrzyj Yodicin 3 razy dziennie przez dwa dni. i konieczny jest antybiotyk dla ropnego zapalenia migdałków.

:( usta są bardzo bolesne przy otwieraniu: (ciągnie prawą stronę

Pechałka, tak też było w zimie, spróbuj ciepłego mleka z masłem, nie jest szkodliwe, ale ból powinien zostać złagodzony.

Dziękuję bardzo! Spróbuję

spłukać, spłukać, wypłukać: soda + jod + sól lub rumianek, lub furatsilin, namaść lugolem. Neoanginowe tabletki.

Spray Gevaleks pomaga bardzo dobrze

Tak, rozkazałem mężowi kupić Gevalex, a apteka powiedziała, że ​​go tam nie ma, hepilor ma taki sam skład. (Nie wiem, czy tak jest?

ból łagodzi i leczy płukanie: na szklankę 1-2 łyżeczki soku z buraków, 1 łyżeczkę octu, 1 łyżeczkę miodu i płukanie kilka razy dziennie, woda nie powinna być gorąca ani ciepła, coś średniego i gardła dosłownie leczyć za dwa dni i będzie łatwiej po pierwszym płukaniu

Ocet jabłkowy czy zwykły?

  • Dzięki 1

Autor szczerze życzę ci zdrowia. ale błagam cię, nie traktuj tego w Internecie. ból gardła może dać nie tylko ból gardła, ale także zapalenie węzłów chłonnych. idź do lekarza

Och, dziękuję bardzo! Pójdę do lekarza

płukać co 2 godziny ciepłymi roztworami: soda + sól pół łyżeczki, na przemian z 1-2 łyżkami. furatsilina szklanka wody, rumianek.

jak spłukać? odrzucisz głowę? Spróbowałem tego, ale nie mogę wyciągnąć nie wymiotów: (

  • Dzięki 1

Aby naprawdę przepłukać migdałki, weź jeden z zalecanych roztworów - sól, sodę, propolis, szałwię - i wlej 1-2 pipety do każdego otworu nosowego. Roztwór spłynie z tyłu gardła i zmyje bolesny obszar. Będzie więc o wiele bardziej wydajny niż tylko płukanie. Doradziłbym srebro koloidalne 1: 7 z wodą lub wodnym roztworem propolisu. W jakości bryzgalki - proposol. Jest alkoholowy i jadalny, ale usuwa moją dusznicę na pierwszych w pół dnia. Po usunięciu - nie więcej pshikat, a następnie spalić migdałki. ;)

Dziękuję bardzo! Opcjonalnie będzie mi łatwiej

czy potrafisz złamać ząb mądrości?

nie nie nie (nie tak

Aby naprawdę przepłukać migdałki, weź jeden z zalecanych roztworów - sól, sodę, propolis, szałwię - i wlej 1-2 pipety do każdego otworu nosowego. Roztwór spłynie z tyłu gardła i zmyje bolesny obszar. Będzie więc o wiele bardziej wydajny niż tylko płukanie. Doradziłbym srebro koloidalne 1: 7 z wodą lub wodnym roztworem propolisu. W jakości bryzgalki - proposol. Jest alkoholowy i jadalny, ale usuwa moją dusznicę na pierwszych w pół dnia. Po usunięciu - nie więcej pshikat, a następnie spalić migdałki. ;)

Powiedz mi, jak często musisz to robić?

Niż potraktuj recenzje gardła

Lugol, jeśli jest chory.

I lepiej wzmocnić układ odpornościowy. I zapomnij.

nie każde zaczerwienione gardło jest bólem gardła. Ważne jest, aby zrozumieć.
Angina jest niebezpieczną chorobą z jej konsekwencjami.
Powoduje komplikacje serca, nerek i stawów.
Jeśli dziecko jest naprawdę Angina i powtarza się to bardzo często (kilka razy w roku) lekarze zalecają nawet usunięcie migdałków.

W przewlekłych chorobach gardła wystarczy okresowo (lub stale) reorganizować jamę ustną. Spłukać.

Jego gardło jest ciągle obolałe, gdzie jest traktowany i jak?

Moje gardło jest ciągle obolałe, zmęczone, chcę wreszcie wyleczyć, gdzie lepiej to leczyć? Poinformuj szpital, lekarz

Ten sam problem.

W tej chwili doszedłem do następującego leczenia, którego używam, gdy zaczyna się ból gardła:

1. Często przyczyną bólu gardła jest zakażenie paciorkowcami.
Sulfonamidy skutecznie z nim walczą.
Są w Ingalipt.

2. Równolegle można użyć rzeczy termojądrowej - „Proposolu”, jako części propolisu na alkohol.

3. Inny skuteczny sposób - natychmiast pomógł kilka razy. To jest z jogi.
Musisz bardzo mocno wbić język, próbując dosięgnąć podbródka i oddychać ustami tak bardzo, jak tylko możesz. Robić kilka razy.

[Wiadomość zmieniona przez użytkownika w dniu 14.09.2013 13:59]

Pojawił się już miłośnik antybiotyków, który będzie pić truciznę przez tydzień, najwyraźniej, nie zsuwając się z krzesła roboczego, niż ćwiczenie wykona 2-3 razy

Co masz na krześle?

To bardzo dobrze, że szybko dostrzegasz nowy.

Opisałem wersję obciętą, aw oryginale ta pozycja nazywa się „Lion Pose”

Wpływ postawy lwa wynika ze stymulacji przepływu krwi do gardła. Ta pozycja dobrze masuje i uelastycznia mięśnie i więzadła gardła, a jednocześnie wzmacnia i wzmacnia całe ciało.

Szybko wylecz gardło bez leków

Wiał w nocy pod gardłem odżywki.
jakoś tak dokładnie, że boli w środku i ze wszystkich stron.
bardzo boli jednocześnie, ale ani kaszel, ani nieżyt nosa - nie ma nic innego.
Jak można szybko (w dzień lub dwa) wyleczyć? Naprawdę potrzebuję zdrowego gardła jutro..
pożądane jest, aby bez leków...
dzięki

Płukać ciepłą wodą co 15-20 minut. Oto budzik i przepłucz komendę z sodą jest jak w ubiegłym wieku, słyszałem gdzieś o soli. Sam w takich przypadkach płucze się solą. Nie ma naukowego wyjaśnienia efektu psychologicznego, że tylko wodą może być całkowicie wolny od wody, a chwast jest cudowny
Bardzo ciężki ból minął dzień lub dwa. Ale nawet w nocy wstałem, by spłukać, nie tak często prawda
Nawet jeśli jest to ból gardła - to nadal samo w sobie nie ma narkotyków (z wyjątkiem jednego patogenu, to antybiotyki i nie są pijani z gardła, ale z powikłań). Z narkotykami szybciej

pożądane jest, aby bez leków... a co bez narkotyków? czasami są bardzo skuteczne.
dobrze i tak - płukania 5 razy dziennie chlorfilisem

Ech.. hotel trudno zorganizować ciepłą wodę co 15-20 minut..
chyba że przypadkowo mają czajnik.

a co bez narkotyków?
jakoś ich nie piję.
jak dotąd (pah-pah) można było się obejść bez chemii.

Płukanie nalewką eukaliptusową (w aptece naliczanie 20 kosztów szałwii, rumianku, w skrajnych przypadkach - sody. Są też tabletki eukaliptusowe M, yox. To są wszystkie lokalne środki antyseptyczne, bez tego w żaden sposób.
P.S. Od gardła po prostu ciepłej wody, po prostu nie będzie działać!

Spróbuję przeszukać lokalną aptekę, dzięki

Yoks to trudna rzecz!

Spróbuj lugol-żel, energiczna rzecz

Antyseptyki - Yoks, Stopangin.
Ten ostatni był używany podczas ciąży i działa bez zarzutu.

Jakoś nie mam lekarstwa na moje gardło bez leków, a nawet na dzień lub dwa! Kiedy czuję dyskomfort i dyskomfort w gardle, staram się natychmiast rozpocząć leczenie. I pomóż mi w tej pigułce Trahisan. Szybko wyeliminuj ból podczas połykania, pomóż pozbyć się infekcji w gardle.

Domowa haloterapia z fitoncydią cebuli i czosnku - 10 minut dziennie. W ostrych chorobach - trzy razy dziennie przez 10 minut. I nie ma problemu. Trzy lata doświadczenia.

Przeziębiłem się w sanatorium, a lekarz powiedział, że Trachisan rozpuścił się z gardła, bardzo szybko mi pomogli, znieczulili.