loader

Główny

Pytania

Oscillococcinum

Oscillococcinum (Latin Oscillococcinum) to lek homeopatyczny do zapobiegania i leczenia przeziębienia i grypy. Producent - firma Boiron Laboratory (Francja).

Historia

W 1919 roku, podczas niesławnej epidemii grypy hiszpańskiej, francuski lekarz Joseph Rua (fr. Joseph Roy) zobaczył we krwi pacjentów z grypą jakieś oscylujące bakterie, które nazwał Oscillococcus, które, jego zdaniem, były przyczyną grypy. Odkrył także podobne mikroorganizmy w innych chorobach, takich jak opryszczka, rak, gruźlica, reumatyzm i inne. Obecnie wiadomo, że grypa jest wywoływana przez wirus, którego nie można zobaczyć za pomocą mikroskopu optycznego, więc Joseph Rua w zasadzie nie mógł tego zaobserwować. Na przykład reumatyzm nie jest wcale chorobą zakaźną. Ponadto żaden badacz po Roi nie widział żadnego otsillocoka. Jednak w celu opracowania szczepionki przygotował ekstrakt z ocillococs i próbował go użyć do leczenia pacjentów z rakiem. Szczepionka okazała się nieoperacyjna, pacjenci zmarli po zaostrzeniu choroby. Decydując się nie używać otsillocoka z krwi pacjentów, zaczął szukać tych bakterii u zwierząt, dopóki nie zobaczył ich w wątrobie kaczek z Long Island. Następnie użył serca i wątroby do przygotowania leku zgodnie z zasadami homeopatycznymi.

Nowoczesną medycynę przygotowuje metoda rozcieńczania, według Korsakova, wyciągu z serca i wątroby piżmowej kaczki, błędnie nazywanego barbarzyńskim producentem.

Ogólne informacje o leku

Klasyfikacja nosologiczna (ICD-10):

  • J00-J06 - Ostre infekcje dróg oddechowych górnych dróg oddechowych.
  • J11 - Grypa, wirus nie został zidentyfikowany.

Opis

Białe granulki o prawie kulistym kształcie, słodki smak, łatwo rozpuszczalne w wodzie.

  • Składnik aktywny: Anas Barbariae Hepatis et Cordis Extractum (ekstrakt z wątroby i serce barbarzyńskiej kaczki - nazwa ptaka nie odpowiada obecnej terminologii naukowej: 200CK w 0,01 ml).
    • Uwaga: logika twórców przy wyborze zasady aktywnej polega na przekonaniu, że substancje z organów ptactwa wodnego - główny organizm wirusów grypy w przyrodzie, rozcieńczony do nieskończenie małych proporcji, będą skuteczne przeciwko samej grypie (homeopatycznej zasadzie leczenia takich jak).
  • Składniki pomocnicze: sacharoza i laktoza do 1 g.

Wskazania do stosowania: Grypa i przeziębienia.

Przeciwwskazania: Zwiększona indywidualna wrażliwość na poszczególne składniki leku

Postać produktu: w tubkach 1 g (1 dawka), w blistrze z 1, 3 lub 6 probówkami; w opakowaniu kartonowym 1 opakowanie lub w blistrze 3 tuby; w kartonowym opakowaniu zawierającym 1 lub 2 blistry.

Data wygaśnięcia: 5 lat od momentu wydania preparatu.

Warunki przechowywania: W miejscu chronionym przed wilgocią, w temperaturze 15-25 ° C

Działanie narkotykowe

Producent nie zgłasza niczego na temat mechanizmu działania leku lub jego farmakokinetyki. Ponadto nie ma dowodów na to, że ekstrakty z jelit kaczych powinny tłumić wirusy grypy. Ponadto ocillococcinum jest preparatem o stężeniu 10 400 oryginalnego ekstraktu, który zgodnie z liczbą Avogadro całkowicie wyklucza obecność co najmniej jednej cząsteczki substancji czynnej. Homeopaci twierdzą, że substancja czynna może wpływać na wodę, modyfikując jej strukturę, która z kolei wpływa na organizm - tak zwany efekt pamięci wodnej. Jednak efekt ten nie został potwierdzony eksperymentalnie i nie jest wspierany przez społeczność naukową. Ponadto ocillococcinum nie zawiera wody, składa się tylko z cukru. Twierdzenia, że ​​cukier może rejestrować informacje w swojej strukturze krystalicznej o leku, również nie mają żadnego uzasadnienia eksperymentalnego ani teoretycznego.

Przedstawicielka Laboratorium Boiron, Gina Casey, w kwestii niebezpieczeństwa spożywania ekstraktu z serca i wątroby z kaczki, stwierdziła, że ​​z pewnością można bezpiecznie używać ocillococcinum, ponieważ nic w nim nie ma.

Medycyna naukowa neguje skuteczność leków homeopatycznych, udowadniając, że ich działanie terapeutyczne nie przekracza placebo.

Ze względu na fakt, że środki homeopatyczne zaczęto stosować do niebezpiecznych chorób zakaźnych, eksperci Światowej Organizacji Zdrowia opublikowali apel do opinii publicznej w dniu 21 sierpnia 2009 r. W apelacji stwierdza się, że stosowanie homeopatii jest niedopuszczalne w leczeniu chorób zakaźnych, takich jak gruźlica, malaria, HIV.

Aplikacja

Dawkowanie i podawanie

Jest on podawany zgodnie z instrukcjami producenta.

Przechowywać w ustach do całkowitego rozpuszczenia 15 minut przed posiłkiem lub 1 godzinę po posiłku. W początkowej fazie choroby należy przyjąć 1 dawkę leku jak najwcześniej, a następnie, jeśli to konieczne, powtórzyć 2-3 razy w odstępie 6 godzin Ciężki etap choroby - 1 dawka rano i wieczorem przez 1-3 dni. Jeśli objawy choroby wzrosną w ciągu 24 godzin, należy skonsultować się z lekarzem.

Specjalne instrukcje: Lek działa szybciej i skuteczniej, im wcześniej rozpocznie się leczenie: pożądane jest, aby rozpocząć przyjmowanie go od pierwszych objawów choroby.

Częstość występowania leku

Oscillococcinum jest sprzedawany w ponad 50 krajach. Jest szczególnie popularny we Francji, gdzie jest produkowany od ponad 67 lat i jest najlepiej sprzedającym się lekiem przeciw grypie bez recepty w kraju. W USA sprzedaż leków osiąga 15 milionów dolarów rocznie. W Rosji ocillococcinum jest zalecany jako lek do zapobiegania grypie i wirusowym chorobom układu oddechowego w sezonie zimowym. W szczególności zarządzenie Urzędu Federalnej Służby Nadzoru Ochrony Praw Konsumentów i Opieki Społecznej w Moskwie, N 88.

Badania kliniczne

  • Metaanaliza siedmiu badań klinicznych, w tym czterech badań Ocillococcinum i trzech podobnych leków homeopatycznych, nie potwierdziła profilaktycznej skuteczności Oscillococcinum i podobnych leków homeopatycznych na grypę. Jednak zauważono, że Oscillococcinum może skrócić czas trwania choroby, zgodnie z materiałami badawczymi, średnio o 6,7 godziny (0,28 dnia), co jednak nie jest istotne statystycznie. Analiza podsumowuje, że badania kliniczne i inne dane naukowe dotyczące leków homeopatycznych, takich jak „Otsillokoktinumu”, nie potwierdzają działania profilaktycznego przeciwko grypie i zespołom grypopodobnym deklarowanym przez producentów. Odnotowano również potrzebę dodatkowych badań.
  • W 2005 roku badania w Rosji zostały opublikowane w czasopiśmie Infectious Diseases. Badanie metody podwójnie ślepej, kontrolowanej placebo na 227 pacjentach wykazało, że młodzi ludzie, którzy mają kontakt z ludźmi z grypą, mają nieco mniejszą częstość występowania grypy niż ci, którzy otrzymali placebo: 22% grupy kontrolnej było zakażonych wirusem grypy A lub B, podczas gdy w grupie placebo 38% było zarażonych. Jednak badanie to należy uznać za mniej wiarygodne w porównaniu z metaanalizą opublikowaną w bazie danych Cochrane ze względu na małą próbkę.

Źródło: Wikipedia

Czytaj więcej: Komarovsky E.O.

Opinie OZILLOKOCINUM

Opinie OZILLOKOCINUM

Dzień dobry, Wzięliśmy ten lek z całą rodziną, szybko postawiliśmy wszystkich na nogi. Bardzo dobry lek. Jedyna negatywna cena. Ale teraz jest analog (tańsze) Dzień dobry,

Zabrali ten lek z całą rodziną, szybko postawili wszystkich na nogi. Bardzo dobry lek. Jedyna negatywna cena.
Ale teraz jest analog (jest tańszy)

Chcę też podzielić się moim doświadczeniem w przyjmowaniu takiego „cudownego” leku homeopatycznego, jak Oscillococcinum. Po pierwsze, chcę powiedzieć, że ogólnie mam pozytywny stosunek do homeopatii, ale wśród wielu leków, które są obecnie na rynku medycznym, wolę tylko kilka leków. Po drugie, taki lek jak Oscillococcinum stał się tak popularny i poszukiwany. Chcę przeczytać recenzję i chcę podzielić się moim doświadczeniem w przyjmowaniu takiego „cudownego” leku homeopatycznego, jakim jest Oscillococcinum. Po pierwsze, chcę powiedzieć, że ogólnie mam pozytywny stosunek do homeopatii, ale wśród wielu leków, które są obecnie na rynku medycznym, wolę tylko kilka leków. Po drugie, taki lek jak Oscillococcinum stał się tak popularny i „pożądany” tylko dzięki reklamie telewizyjnej.
Ja, w tym, jak mówią, „wpadłem w zakłopotanie”.
Najbardziej zdumiewa mnie w tej sytuacji nie to, że jest to kosztowne, ale bardzo, bardzo droga cena tego narzędzia.
Kupiłem ten Oscillococcinum, kiedy miałem złe przeziębienie, do leczenia ARVI.
Sprzedałem tego rodzaju opakowania w aptece.

Wewnątrz opakowania granulki dozowały nie duże szklane butelki.

Cóż, instrukcja.

Oprócz Oscillococcinum, oczywiście kupiła krople do nosa do leczenia nieżytu nosa, rozpylania gardła itp.
Oscillococcinum, jak wskazano w instrukcji, jest przeznaczony do leczenia grypy i ARVI. Jeśli chodzi o mnie, nadszedł czas, aby producenci złożyli pozew w sprawie takich wniosków.
Spójrz na to !!
Składniki aktywne:
Anas barbariaelium, wątrobowy i cordis extractum (anas barbarielium, wątrobowy e cordis extractum) 200 K - 0,01 ml. Tak zapisano w oficjalnych instrukcjach producenta. Być może nie twierdzę, że ten barbarielium, hepatics i cordis extract mogą mieć jakiś efekt terapeutyczny, ale przepraszam, w tej dawce - 0,01 ml.
Ale.
Sacharoza - 850 mg i laktoza - 150 mg.
To znaczy, co się dzieje? W zasadzie ten proszek to tylko cukier. Uzdrowienie, nazywane jest zdrowiem.
Ogólnie rzecz biorąc, byłem tak traktowany z tym Oscillococcinum przez 6 dni, ponieważ na szczęście kupiłem pakiet z 6 butelkami i zgodnie z instrukcjami na dzień - 1 butelka.
Oczywiście efekt jest zerowy.
Zastanawiam się, jak jesteśmy ludźmi, stajemy się ofiarami najbardziej zwyczajnej, prymitywnej reklamy. Najbardziej uderzające jest to, że w naszym zdrowiu ktoś po prostu zarabia pieniądze.
Mój przegląd leku Otsillokokcinum z pewnością jest najbardziej negatywny. Nie polecam nikomu.

Oscillococcinum. Potrzebujesz informacji zwrotnej od lekarzy?

Kto został przepisany przez lekarza Oscillococcinum na przeziębienie i wirusy?

Podziel się swoją radą - czy lekarze wyznaczyli ich do ciebie lub co powiedzieli o tych drażetkach?

Z góry dziękuję za radę.

Opublikowano 26 lutego 2016, 16:55

45 komentarzy

Yana84 26 lutego 2016, 17:00

przyjaciel dał Dityu, powiedział pomaga

Tamila 26 lutego 2016, 20:12

ViktoriaC 26 lutego 2016, 17:02

wzięliśmy to w zeszłym roku, ale zrobiliśmy o wiele więcej razem, więc nic nie powiem o akcji. W tym roku prawie nie ma otuchy.

MaryPlot 26 lutego 2016, 17:02

Czy lekarz im doradził?

ViktoriaC 26 lutego 2016, 17:09

tak, przepisał lekarz

Polik 26 lutego 2016, 17:08

lekarz przepisał mi je, gdy byłam karmiącą matką (były 3-miesięczne dziecko) i 38,5
pomogło, a cena była do zaakceptowania, została potraktowana przez całą rodzinę, teraz szukamy alternatywy

irriskka 26 lutego 2016, 17:16

Lekarz przepisał mi strażników. Nie wiem, może to pomaga w ogólnej terapii.

Anastasia 26 lutego 2016, 17:18

Ogólnie rzecz biorąc, jest to lek o niesprawdzonej skuteczności, ale wielu pochwala, że ​​jest to efekt placebo, lub wyciąg z wątroby i serca barbarzyńskiej kaczki jest naprawdę takim cudem.

MaryPlot 26 lutego 2016, 17:28

Cóż, o nieudowodnionej skuteczności, którą ogólnie mówią o homeopatii)). Tutaj opinie są podzielone.
Myślałem też, że to pomaga. hz.
Uważa się, że wszystkie pigułki - z niesprawdzoną skutecznością. ALE wiesz jak jakoś nie pić zimna, gdy jesteś chory - w jakiś sposób krępujący lub coś.

MarinaMalina 26 lutego 2016, 17:33

Anastasia 26 lutego 2016, 19:58

Tak, w tej medycynie, kompozycja jest bardziej zawstydzająca niż nieudowodniona skuteczność, napisałaby jakiś „korzeń lukrecji”, nie byłbym tak sceptyczny…

ribka123 26 lutego 2016, 17:35

Dałem mi trochę na pierwszy znak, to nam pomogło, przedtem wziąłem dużo chemikaliów, chciałem czegoś nie tak niezdrowego i zaskakująco był wynikiem

ludokmylok 26 lutego 2016, 17:42

Daję dziecku od 3 lat (teraz 6) na pierwsze objawy, żaden lek nie daje najlepszego efektu.

Swietłana 26 lutego 2016, 20:20

Bardzo nam też pomaga, ale nie ma aflubins ((((ale niestety bardzo drogie. Został nam przypisany przez pediatrę).

Swietłana 26 lutego 2016, 20:21

nikol 26 lutego 2016, 20:41

Zabrała w czasie ciąży, przepisał lekarz. Tylko oni zostali uratowani, musisz wziąć pierwszy znak zimna.

MaryPlot 26 lutego 2016, 23:35

Dziewczyny - bardzo dziękuję za porady i informacje.
Szkoda, że ​​dziś nie znalazłem go w żadnej aptece (((
Będziemy szukać, ponieważ wydaje mi się, że nie wydawało mi się, że to nam pomaga, i tak ocenia się po twoich odpowiedziach.

MaryPlot 28 lutego 2016, 00:33

A jak nazywa się lek krajowej produkcji? A co oznacza wysoka moc kota?

last0xka 28 lutego 2016 01:44

To prawda, znalazłem artykuł zalecający 200. potencję, jak w przygotowaniu Buaronova. W rzeczywistości w homeopatii wysokie moce są przepisywane tylko przez lekarzy.

last0xka 28 lutego 2016 01:44

last0xka 28 lutego 2016 01:29

Oscillococcinum, (Oscilococcinum) Wysoka siła działania wynosi 200 i więcej, a 30 i niższa jest niższą mocą - pudełko 10 gramów. będzie kosztować gdzieś 27-35grn. Przy czystej homeopatii musisz także przestrzegać szeregu zasad: nie możesz trzymać się blisko źródła e-magn. promieniowanie, nie można skontaktować się z lekiem z metalem, wlać wymaganą ilość na SWOJĄ palmę lub plastikową łyżeczkę, a jeśli jest za dużo, wyrzucić dodatkowe granulki, nie oddawać z powrotem, w przeciwnym razie zanieczyścić całą butelkę. Podczas homeopatii jest o wiele więcej subtelności. Na przykład antidotum.

MaryPlot 28 lutego 2016, 01:34

Wyczyść
Dziękuję!
A krajowy analog nazywany jest również Oscillococcinum, prawda?

last0xka 28 lutego 2016 02:09

last0xka 28 lutego 2016, 10:08

Dieta i higiena
O ile lekarz prowadzący nie postanowi inaczej, leczenie homeopatyczne musi przestrzegać następujących ogólnych zasad dotyczących diety i higieny.
Stosuj wygodną dietę, unikając zbyt częstych posiłków i wszelkiego rodzaju „przekąsek w podróży”. Jedzenie powinno być proste, tradycyjne i niezbyt obfite. W większości przypadków alkohol, herbata, kawa, kakao, czekolada, pepsi, cykoria, cebula i czosnek, nadmiar słodyczy, masła i soli, a także wszelkie pikantne i pikantne przyprawy, wszelkiego rodzaju zioła i nastok, wszystko, co zawiera niezbędne olej, kamfora lub mentol. Oprócz ogólnych, istnieją również indywidualne ograniczenia i dodatki dla każdego lekarza rodzinnego. Jeśli są one znaczące, lekarz powiadomi Cię. Zabrania się używania past do zębów i proszków do zębów, w tym tak zwanych „homeopatycznych”, jeśli nie są one autoryzowane przez lekarza prowadzącego (obecnie tylko dwie pasty do zębów - Zero Balance i ROCS dla dzieci od 0 do 3 lat) lat ”), gumy do żucia, dezodoranty do skóry i jamy ustnej, a także ostre lub obfite perfumy. Nie należy również nadużywać procedur wodnych (zwłaszcza saun i basenów). Bezpiecznym i całkowicie równoważnym zamiennikiem pasty do zębów może być dokładne płukanie jamy ustnej czystą wodą po każdym posiłku. Możesz myć zęby czystą kredą, słabym roztworem sody i / lub soli.
http://www.filix.ru/index.php?page=memory

last0xka 28 lutego 2016, 10:13

Własnymi słowami: jeśli bierzesz lek, nie bierz ziół takich jak rumianek t d, unikaj kamfory („Asterisk”), mięty, mentolu z-past, gumy do żucia, kawy, perfum. Substancje te są odtrutkami na leki homeopatyczne.

MaryPlot 28 lutego 2016, 21:14

Dziękuję bardzo - bardzo przydatne informacje na temat odtrutek homeopatii, których nigdy wcześniej nie słyszałem))))

last0xka 29 lutego 2016, 07:49

Jak dostałeś lek? A my, w naszej rodzinie w tym sezonie, wzięliśmy Arsenicum jako środek zapobiegawczy, przeczytaj Schöpper. Gdzieś na stronie przeczytałem, że obecna grypa reaguje na Arsenicum. Ttt, czteroosobowa rodzina, nawet przeziębienie nie było.

MaryPlot 29 lutego 2016, 13:58

Nie kupiłem go, ponieważ już od trzech dni jesteśmy chorzy i musimy go przyjąć jak najszybciej. Oznacza to, że nie ma sensu go brać. Oddychamy nubulizerem)))
Chcę kupić na przyszłość, żeby była - bo nigdy nie wiadomo, kiedy pojawią się pierwsze objawy... I tak - będzie pod ręką. Po prostu nie wiem, ile można po prostu przechowywać i czy jest to konieczne w hali.
Teraz szukam apteki homeopatycznej gdzieś daleko ode mnie. Jestem w takich aptekach - zero i gdy znajdę informacje..
A Arsenicum jak ty? A może chcesz zapobiegać?

last0xka 29 lutego 2016, 14:21

Trzymaj się gdzieś w szafie, z dala od wszelkich zapachów (perfum, deziki, antymoli itp.), Leków i urządzeń elektrycznych. Okres trwałości jest nieograniczony, chociaż producent jest zmuszony napisać 2 lata. No cóż, oczywiście nie wchodź do paczki rękoma. Podczas lotu wskazane jest, aby nie napromieniowywać, lepiej owinąć folią. Zapytaj, co nie jest jasne, najlepiej jak potrafię i będę odpowiadał. To prawda, że ​​temat jest już bardzo daleko, mogę coś przegapić. Dlatego możesz zapukać do PM. Wracaj do zdrowia wkrótce!

MaryPlot 29 lutego 2016, 14:49

Dziękuję bardzo. Próbujemy)))

last0xka 29 lutego 2016, 14:24

Jeśli chcesz samodzielnie rozpocząć leczenie homeopatią, lepiej mieć apteczkę pierwszej pomocy. Dobry producent aptek kijowskich, z którego korzystają prawie wszyscy homeopaci - „Lucky Pharma”

MaryPlot 29 lutego 2016, 14:50

last0xka 29 lutego 2016, 14:29

Arsenicum przyjmowano do profilaktyki. To nie jest chore - ttt. Ogólnie rzecz biorąc, jestem już moralnie „edukacyjnie” gotowy do samodzielnego leczenia ostrych przypadków, kupiłem apteczkę pierwszej pomocy na 64 leki. Z pewnymi trudnościami może pomóc w niektórych witrynach internetowych. Przepraszam za pisanie tak niechlujnie, po prostu wychodzę, spieszę się!

MaryPlot 29 lutego 2016, 14:50

Ok - dzięki - a ja przyjrzę się uważnie, jeśli zapytam!

last0xka 29 lutego 2016, 15:48

Nie myśl, nie zaoferowałem ci leczenia, miałem na myśli tylko moją rodzinę. A ty, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o homeopatii - w sieci jest wiele materiałów: wideo, tekst. Wiele witryn, forów.

MaryPlot 29 lutego 2016, 15:53

Nie miałem na myśli ciebie również. Jestem na tematach tutaj lub Google.

Oscillococcinum /

Lek: OZILLOKOCINUM
Składnik aktywny: nieprzyzwyczajony
Kod ATX: V03AX
KFG: lek homeopatyczny stosowany w przeziębieniach
Reg. Numer: P # 014236 / 01-2002
Data rejestracji: 25.04.08
Właściciel reg. Hon.: Laboratoires BOIRON

FORMA DAWKOWANIA, SKŁAD I OPAKOWANIE

◊ Homeopatyczne granulki koloru białego, prawie kuliste, bezwonne, łatwo rozpuszczalne w wodzie.

1 g (1 dawka) ekstraktu z wątroby i serca barbarii z kaczki (Anas barbariaelium, hepatic et cordis extractum) 200K *

Substancje pomocnicze: sacharoza, laktoza.

* hodowla według Korsakova.

1 g (1 dawka) - tuby (1) - plastikowe palety (1) - pakuje tekturę.
1 g (1 dawka) - tuby (3) - plastikowe palety (1) - pakuje tekturę.
1 g (1 dawka) - tuby (6) - plastikowe palety (1) - pakuje tekturę.
1 g (1 dawka) - probówki (3) - pęcherze (1) - pakuje tekturę.
1 g (1 dawka) - probówki (3) - pęcherze (2) - pakuje tekturę.

Opis leku opiera się na oficjalnie zatwierdzonych instrukcjach użycia.

DZIAŁANIE FARMAKOLOGICZNE

FARMAKOKINETYKA

Nie podano danych dotyczących farmakokinetyki leku Ocillococcinum.

WSKAZANIA

- grypa i przeziębienia.

TRYB DOZOWANIA

Do zapobiegania przeziębieniom przepisano 1 dawkę 1 raz w tygodniu.

W początkowej fazie choroby należy przyjąć 1 dawkę jak najwcześniej, a następnie, jeśli to konieczne, powtórzyć 2-3 razy w odstępie 6 godzin.

W ciężkim stadium choroby przepisuje się 1 dawkę rano i wieczorem na 1-3 dni. Jeśli w ciągu 24 godzin objawy choroby wzrosną, konieczna jest konsultacja z lekarzem.

Lek należy przyjmować 15 minut przed lub 1 godzinę po posiłku; konieczne jest włożenie zawartości tubki pod język (1 dawka) i trzymanie aż do całkowitego rozpuszczenia. Dzieci powinny rozpuścić zawartość tubki w małej ilości wody i podać ją łyżką lub za pomocą butelki z brodawką sutkową.

SKUTKI NIEPOŻĄDANE

Efekt uboczny leku Otsillokokcinum nie zidentyfikowano.

PRZECIWWSKAZANIA

Przeciwwskazania nie zostały zidentyfikowane.

CIĄŻA I LAKTACJA

Potrzeba leku podczas ciąży i laktacji (karmienie piersią), lekarz określa indywidualnie.

SPECJALNE INSTRUKCJE

Lek działa szybciej i skuteczniej, im wcześniej rozpocznie się leczenie - od pierwszych objawów choroby.

PRZECIĄŻENIE

Przedawkowanie danych Ocillococcinum nie zostało dostarczone.

INTERAKCJA NARKOTYKOWA

Akceptacja leków homeopatycznych nie wyklucza leczenia innymi lekami.

WARUNKI WAKACJI Z LEKÓW

Lek jest zatwierdzony do stosowania jako środek OTC.

WARUNKI I WARUNKI

Preparat należy przechowywać w miejscu chronionym przed wilgocią, niedostępnym dla dzieci, w temperaturze od 15 ° do 25 ° C Okres ważności - 5 lat.

Recenzje dla Oscillococcinum

Postać uwalniania: granulki homeopatyczne

Analogi Oscillococcinum

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 7 rubli. Analogowe tańsze o 304 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 7 rubli. Analogowe tańsze o 304 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 29 rubli. Analogowe tańsze o 282 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 38 rubli. Analogowe tańsze o 273 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 39 rubli. Analogowe tańsze o 272 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 39 rubli. Analogowe tańsze o 272 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 45 rubli. Analogowe tańsze o 266 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 60 rubli. Analogowe tańsze o 251 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 74 rubli. Analogowe tańsze o 237 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 74 rubli. Analogowe tańsze o 237 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 82 rubli. Analogowe tańsze o 229 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 82 rubli. Analogowe tańsze o 229 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 83 rubli. Analogowe tańsze o 228 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 88 rubli. Analogowe tańsze o 223 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 91 rubli. Analogowe tańsze o 220 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 120 rubli. Analogowe tańsze o 191 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 122 rubli. Analogowe tańsze o 189 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 123 rubli. Analogowe tańsze o 188 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 124 rubli. Analogowe tańsze o 187 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 127 rubli. Analogowe tańsze o 184 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 128 rubli. Analogowe tańsze o 183 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 131 rubli. Analogowe tańsze o 180 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 138 rubli. Analogowe tańsze o 173 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 141 rubli. Analog jest tańszy o 170 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 147 rubli. Analogowe tańsze o 164 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 149 rubli. Analogowe tańsze o 162 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 152 rubli. Analogowe tańsze o 159 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 155 rubli. Analogowe tańsze o 156 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 157 rubli. Analogowe tańsze o 154 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 159 rubli. Analogowe tańsze o 152 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 161 rubli. Analogowe tańsze o 150 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 169 rubli. Analogowe tańsze o 142 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 174 rubli. Analogowe tańsze o 137 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 191 rubli. Analogowe tańsze po 120 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 191 rubli. Analogowe tańsze po 120 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 199 rubli. Analogowe tańsze o 112 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 215 rubli. Analogowe tańsze o 96 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 227 rubli. Analogowe tańsze o 84 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 245 rubli. Analogowe tańsze o 66 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 245 rubli. Analogowe tańsze o 66 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 260 rubli. Analogowe tańsze o 51 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 262 rubli. Analogowe tańsze o 49 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 276 rubli. Analogowe tańsze o 35 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 287 rubli. Analogowe tańsze o 24 ruble

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 292 rubli. Analogowe tańsze o 19 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 296 rubli. Analogowe tańsze o 15 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 314 rubli. Analog jest droższy za 3 ruble

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 325 rubli. Analog droższy o 14 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 329 rubli. Analog jest droższy za 18 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 390 rubli. Analogowe droższe o 79 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 432 rubli. Analog droższy o 121 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 456 rubli. Analog droższe o 145 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 482 rubli. Analog droższy o 171 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 495 rubli. Analogowe są droższe o 184 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 540 rubli. Analogowo więcej o 229 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 550 rubli. Analog droższe o 239 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 667 rubli. Analog droższy o 356 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 682 rubli. Analog droższy o 371 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 684 rubli. Analog droższy o 373 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 707 rubli. Analog droższy o 396 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 983 rubli. Analog droższy o 672 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 1180 rubli. Analogowo więcej o 869 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena wynosi od 1519 rubli. Analogowe droższe za 1208 rubli

Instrukcje użytkowania dla Oscillococcinum

Forma uwalniania, skład i opakowanie

Homeopatyczne granulki koloru białego, prawie kuliste, bezwonne, łatwo rozpuszczalne w wodzie.

Substancje pomocnicze: sacharoza - 850 mg, laktoza - 150 mg.

1 dawka (1 g granulatu) - probówki polipropylenowe (3) - pęcherze (2) - pakuje tekturę.
1 dawka (1 g granulatu) - probówki polipropylenowe (3) - pęcherze (4) - pakuje tekturę.
1 dawka (1 g granulatu) - probówki polipropylenowe (3) - pęcherze (10) - pakuje tekturę.

Działanie farmakologiczne

Farmakokinetyka

Wskazania

- grypa o nasileniu łagodnym do umiarkowanego;

- ostra infekcja wirusowa układu oddechowego (ARVI).

Schemat dawkowania

Lek przyjmuje się doustnie, 15 minut przed posiłkiem lub godzinę później. Zawartość probówki należy umieścić pod językiem i trzymać aż do całkowitego rozpuszczenia.

Dzieci przed zażyciem leku powinny rozpuścić zawartość probówki w małej ilości wody i podać ją łyżką lub za pomocą butelki z brodawką sutkową.

Dawka zależy od stadium choroby i nie zależy od wieku pacjenta.

Zapobieganie: przyjmuj 1 dawkę 1 raz w tygodniu podczas rozprzestrzeniania się ARVI.

Początkowy etap choroby: zażywaj 1 dawkę jak najwcześniej, a następnie, jeśli to konieczne, powtórz podawanie 2-3 razy w odstępie 6 godzin.

Ciężki etap choroby: przyjmować 1 dawkę rano i wieczorem przez 1-3 dni.

Warunki używania leku

1. Wyjmij pojemnik z 3 dawkami z pudełka.

2. Kliknij komórkę po przezroczystej stronie, aby naruszyć ochronę.

3. Wyciągnij dawkę.

Efekty uboczne

Obecnie nie ma informacji o skutkach ubocznych leku. Jeśli wystąpią działania niepożądane, należy skonsultować się z lekarzem.

Możliwe są reakcje alergiczne.

Przeciwwskazania

- zwiększona indywidualna wrażliwość na poszczególne składniki leku;

- nietolerancja laktozy, niedobór laktazy, złe wchłanianie glukozy-galaktozy.

Stosować w czasie ciąży i laktacji

Lek jest stosowany zgodnie z zaleceniami lekarza.

Specjalne instrukcje

Jeśli objawy choroby wzrosną w ciągu 24 godzin, należy skonsultować się z lekarzem.

Lek działa szybciej i skuteczniej, im wcześniej rozpocznie się leczenie - od momentu pojawienia się pierwszych objawów choroby.

Wpływ na zdolność kierowania transportem motorycznym i mechanizmy kontroli

Stosowanie leku nie wpływa na zarządzanie pojazdami i wykonywanie potencjalnie niebezpiecznych czynności, które wymagają dużej koncentracji uwagi i reakcji szybkości psychomotorycznej.

Przedawkowanie

Przypadki przedawkowania dotychczas niezarejestrowane.

Interakcja z narkotykami

Przyjmowanie leków homeopatycznych nie wyklucza leczenia innymi lekami.

Warunki przechowywania

Warunki sprzedaży aptek

Recenzent: Arina (negatywna opinia)

Zalety: nie znaleziono

Wady: Drogi, nie pomógł

Oscillococcinum jest uważany za lek homeopatyczny i nie jest przeciwwskazany w czasie ciąży. Można ją podawać od urodzenia do dziecka, rozrzucając granulki w wodzie lub mleku. Dlatego, kiedy odebrałem wirusa w czasie ciąży od najstarszej córki, lekarz mi go przepisał. Zacząłem rozpuszczać te „grochy”. Nie mogę udzielić konkretnej odpowiedzi, pomógł mi lek, czy nie. Wirus przeszedł dokładnie tak samo, jak gdybym nie zażywał tego leku. Może mieć wpływ na mój stan ciąży. Pozostałe kapsułki oddałem córce, gdy następnym razem zachorowała. Jak mówi powiedzenie: leczyć katar, minie tydzień, nie traktuj go w 7 dni. Tak więc w przypadku tego leku nie zauważyłem efektu i już go nie kupowałem.

Recenzent: Larisa (pozytywna recenzja)

Zapobieganie chorobom wirusowym

Korzyści: Szybki efekt

Lek ten był zalecany w celu zapobiegania chorobom wirusowym u dziecka w wieku 7 lat. Wcześniej ARVI często chorował, często występowały takie powikłania jak zapalenie oskrzeli i zapalenie zatok, które również musiały być leczone antybiotykami. Lek jest homeopatyczny. Kupiliśmy opakowania na 6 dawek, są też 12 i 30 dawek. Producent Francja. Bardziej niż usatysfakcjonowany działaniem tego leku, od 2 lat nie wiemy, czym jest ORVI. Najważniejszą rzeczą jest zapobieganie chorobie na czas, aby dać lek. Przez ile lat nauczyłem się już, jak rozpoznać początkowy etap ARVI przez pojawienie się dziecka. Pierwszym znakiem jest letarg i zmniejszona aktywność. Właśnie w tej chwili i muszę podać ten lek. Jeśli podane później, efekt może nie wystąpić. Lek w postaci grochu znajduje się w tubie, która przypomina wyglądem probówkę. Wydrukuję i wylewam groszek dziecku pod język, aż zostanie całkowicie wchłonięty. Przyzwyczailiśmy się już do narkotyków, więc nie ma żadnych trudności. Po około 30 minutach lek jest całkowicie wchłaniany i zaczyna działać. Jedyną wadą jest cena, ale ponieważ ma ona trwałość 5 lat, będzie trwać długo.

Autor recenzji: Igor (pozytywna recenzja)

Pomógł szybciej leczyć przeziębienia

Korzyści: Dobry efekt

Przez całe moje życie próbowałem kilka tabletek i syropów na kaszel i zimne. Miesiąc temu kupiłem inny lek, Otsillococcinum, a teraz dodam swoją opinię na jego temat. Podobało mi się, że tabletki mogą być stosowane w różnych stadiach choroby. W rzeczywistości lek jest uniwersalny i działa w złożony sposób, odczuwał całkiem dobry efekt. Ponadto Oscillococcinum dobrze łagodzi gorączkę i bóle głowy. Jak napisano w instrukcjach, wkładam granulki pod język na noc, a potem noc się pocę. Oznacza to dobry efekt, a moje ciało zaczęło odzyskiwać i zwalczać mikroby.

Recenzent: Olga (pozytywna recenzja)

Oscillococcinum - ratuje przy pierwszych objawach ARVI i ARI

Korzyści: homeopatia, skuteczność

W okresie wysokiego prawdopodobieństwa zarażenia się grypą dowiedziałem się o obecności immunomodulatora takiego jak Oscillococcinum. Lek ma dwie niewątpliwe zalety: homeopatia (wierzcie lub nie, mam nadzieję na efekt placebo), jest dozwolona podczas ciąży. Na początku listopada, jak to zwykle bywa w czasie poza sezonem, miałem pierwsze objawy niedyspozycji. Apteka otrzymała ocillococcinum, kupiła pakiet 6 probówek, ponieważ nie planowałem długo chorować. Sądząc po instrukcjach, lek można stosować w profilaktyce, w tym celu należy przyjmować probówkę raz w tygodniu. Oczywiście, podczas gdy kogut nie gryzł, nie zamierzała niczego zaakceptować. W listopadzie choroba została zatrzymana, brała jedną lub dwie tubki dziennie, a ona ciągle piła napoje owocowe. Jednak w lutym nadal złapała ARVI, a Otsillococcinum nie. Wszyscy stwierdzili, że lek jest skuteczny w profilaktyce i wczesnym rozwoju choroby. W przypadku choroby pomaga tylko w połączeniu z innymi lekami przeciwwirusowymi.

Oscillococcinum

Opis:

Oscillococcinum to wyjątkowy lek homeopatyczny, który może być stosowany jako lek na przeziębienie i grypę, aby wyeliminować towarzyszące ostre objawy: gorączkę, dreszcze, bóle głowy, osłabienie, bóle ciała. Przy przestrzeganiu dawki ma pozytywny wynik, głównie na wczesnym etapie choroby, bez powodowania skutków ubocznych. Może być przepisywany osobom w każdym wieku, w tym starszym pacjentom, niemowlętom, kobietom w ciąży ciążowej. Dobra zgodność z lekami tradycyjnie stosowanymi w leczeniu przeziębienia i grypy (leki przeciwwirusowe, leki przeciwzmarszczkowe).

Funkcje:

Wykonane z wątroby i serca barbarzyńskiej kaczki.

Wskazania:

Leczenie przeziębienia, zwłaszcza na samym początku choroby. Zapobieganie przeziębieniom.

Schemat odbioru:

Przechowywać zawartość pojemnika na dawki pod językiem do całkowitego rozpuszczenia. Dzieci rozpuszczają zawartość dawki w przegotowanej wodzie. Weź 60 minut po posiłku lub kwadrans przed posiłkiem.

Formy wydania:

Granulki homeopatyczne są bezwonne, barwy białej, dobrze rozpuszczalne w wodzie. 1 gram peletek w probówce z jedną, trzema lub sześcioma probówkami w plastikowej palecie, w tekturowym pudełku lub 1 gramie granulek w probówce polipropylenowej, 3 probówki w blistrze. Na 1, 2 lub 4 blistrach w kartonowym opakowaniu.

Oscillococcinum - instrukcje użytkowania, recenzje, analogi i formy uwalniania (granulki homeopatyczne w probówkach 1, 3, 6 lub 12 sztuk) leku do leczenia grypy i przeziębień u dorosłych, dzieci i podczas ciąży

W tym artykule możesz przeczytać instrukcje dotyczące stosowania leku homeopatycznego Otsillokokcinum. Przedstawiono opinie odwiedzających witrynę - konsumentów tego leku, a także opinie ekspertów medycznych na temat stosowania Oscillococcinum w ich praktyce. Duża prośba o bardziej aktywne dodawanie opinii na temat leku: lek pomógł lub nie pomógł pozbyć się choroby, jakie powikłania i skutki uboczne zaobserwowano, być może nie stwierdzone przez producenta w adnotacji. Analogi Oscillococcinum z dostępnymi analogami strukturalnymi. Stosować w leczeniu grypy i przeziębień u dorosłych, dzieci, a także podczas ciąży i laktacji.

Oscillococcinum jest jednoskładnikowym lekiem homeopatycznym, którego efekt zależy od komponentu, który go tworzy.

Skład

Anas barbariaelium, wątrobowy i cordis extractum (wyciąg z wątroby i serca piżmowej kury w hodowli) + substancje pomocnicze.

Wskazania

  • grypa i przeziębienia.

Formy wydania

Homeopatyczne granulki w tubkach 1, 3, 6 lub 12 sztuk.

Instrukcje użytkowania i dawkowania

Umieść zawartość pojemnika-dawki pod językiem i przytrzymaj aż do całkowitego rozpuszczenia.

W przypadku dzieci rozpuść zawartość dawki w niewielkiej ilości wody i podawaj łyżką lub butelką ze smoczkiem.

Weź lek 15 minut przed posiłkiem lub 1 godzinę później.

Dawkowanie zależy od stadium choroby i nie zależy od wieku pacjenta.

W celu zapobiegania: należy przyjmować 1 dawkę na tydzień podczas rozprzestrzeniania się ARVI.

Początkowy etap choroby: należy przyjąć 1 dawkę jak najwcześniej, a następnie powtórzyć, jeśli to konieczne, 2-3 razy w odstępie 6 godzin.

Ciężki etap choroby: przyjmować 1 dawkę rano i wieczorem przez 1-3 dni. Jeśli w ciągu 24 godzin objawy choroby wzrosną, należy skonsultować się z lekarzem.

Efekty uboczne

Przeciwwskazania

  • zwiększona indywidualna wrażliwość na poszczególne składniki leku.

Stosować w czasie ciąży i laktacji

Lek jest stosowany zgodnie z zaleceniami lekarza.

Specjalne instrukcje

Lek działa szybciej i skuteczniej, im wcześniej rozpocznie się leczenie - od pierwszych objawów choroby.

Interakcja z narkotykami

Przyjmowanie leków homeopatycznych nie wyklucza leczenia innymi lekami.

Analogi leku Oscillococcinum

Strukturalne analogi substancji czynnej leku Otsillokoktinum nie.

OZILLOKOCINUM

◊ Homeopatyczne granulki koloru białego, prawie kuliste, bezwonne, łatwo rozpuszczalne w wodzie.

Substancje pomocnicze: sacharoza - 850 mg, laktoza - 150 mg.

1 dawka (1 g granulatu) - probówki polipropylenowe (3) - pęcherze (2) - pakuje tekturę.
1 dawka (1 g granulatu) - probówki polipropylenowe (3) - pęcherze (4) - pakuje tekturę.
1 dawka (1 g granulatu) - probówki polipropylenowe (3) - pęcherze (10) - pakuje tekturę.

- grypa o nasileniu łagodnym do umiarkowanego;

- ostra infekcja wirusowa układu oddechowego (ARVI).

- zwiększona indywidualna wrażliwość na poszczególne składniki leku;

- nietolerancja laktozy, niedobór laktazy, złe wchłanianie glukozy-galaktozy.

Lek przyjmuje się doustnie, 15 minut przed posiłkiem lub godzinę później. Zawartość probówki należy umieścić pod językiem i trzymać aż do całkowitego rozpuszczenia.

Dzieci przed zażyciem leku powinny rozpuścić zawartość probówki w małej ilości wody i podać ją łyżką lub za pomocą butelki z brodawką sutkową.

Dawka zależy od stadium choroby i nie zależy od wieku pacjenta.

Zapobieganie: przyjmuj 1 dawkę 1 raz w tygodniu podczas rozprzestrzeniania się ARVI.

Początkowy etap choroby: zażywaj 1 dawkę jak najwcześniej, a następnie, jeśli to konieczne, powtórz podawanie 2-3 razy w odstępie 6 godzin.

Ciężki etap choroby: przyjmować 1 dawkę rano i wieczorem przez 1-3 dni.

Warunki używania leku

1. Wyjmij pojemnik z 3 dawkami z pudełka.

2. Kliknij komórkę po przezroczystej stronie, aby naruszyć ochronę.

3. Wyciągnij dawkę.

W tej chwili brakuje informacji o skutkach ubocznych leku. Jeśli wystąpią działania niepożądane, należy skonsultować się z lekarzem.

Możliwe są reakcje alergiczne.

Przypadki przedawkowania dotychczas niezarejestrowane.

Przyjmowanie leków homeopatycznych nie wyklucza leczenia innymi lekami.

Jeśli objawy choroby wzrosną w ciągu 24 godzin, należy skonsultować się z lekarzem.

Lek działa szybciej i skuteczniej, im wcześniej rozpocznie się leczenie - od momentu pojawienia się pierwszych objawów choroby.

Wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów i mechanizmów

Stosowanie leku nie wpływa na zarządzanie pojazdami i wykonywanie potencjalnie niebezpiecznych czynności, które wymagają dużej koncentracji uwagi i reakcji szybkości psychomotorycznej.

Oscillococcinum

Instrukcja użytkowania - OZILLOKOCINUM

Działanie farmakologiczne

Farmakokinetyka

Wskazania

Schemat dawkowania

Umieść zawartość pojemnika-dawki pod językiem i przytrzymaj aż do całkowitego rozpuszczenia.

W przypadku dzieci rozpuść zawartość dawki w niewielkiej ilości wody i podawaj łyżką lub butelką ze smoczkiem.

Weź lek 15 minut przed posiłkiem lub 1 godzinę później.

Dawkowanie zależy od stadium choroby i nie zależy od wieku pacjenta.

W celu zapobiegania: należy przyjmować 1 dawkę na tydzień podczas rozprzestrzeniania się ARVI.

Początkowy etap choroby: należy przyjąć 1 dawkę jak najwcześniej, a następnie powtórzyć, jeśli to konieczne, 2-3 razy w odstępie 6 godzin.

Ciężki etap choroby: przyjmować 1 dawkę rano i wieczorem przez 1-3 dni. Jeśli w ciągu 24 godzin objawy choroby wzrosną, należy skonsultować się z lekarzem.

Efekty uboczne

W tej chwili brakuje informacji o skutkach ubocznych leku Otsillokoktinum ®. Jeśli wystąpią działania niepożądane, należy skonsultować się z lekarzem.

Możliwe są reakcje alergiczne.

Przeciwwskazania

- zwiększona indywidualna wrażliwość na poszczególne składniki leku.

Ciąża i laktacja

Lek jest stosowany zgodnie z zaleceniami lekarza.

Specjalne instrukcje

Lek działa szybciej i skuteczniej, im wcześniej rozpocznie się leczenie - od pierwszych objawów choroby.

Wpływ na zdolność kierowania transportem motorycznym i mechanizmy kontroli

Przedawkowanie

Nie zgłoszono jeszcze przypadków przedawkowania.

Interakcja z narkotykami

Akceptacja leków homeopatycznych nie wyklucza leczenia innymi lekami.

Warunki sprzedaży aptek

Lek jest zatwierdzony do stosowania jako środek OTC.

Warunki przechowywania

Dyskusje i artykuły o OZILLOKOCINUM

Recenzje leku „OZILLOKOCINUM”

Absolutnie bezużyteczne narzędzie. Nie ma udowodnionej skuteczności, jak w przypadku całej homeopatii. Nawet substancja czynna nie jest. Producent oczywiście twierdzi, że jako składnik aktywny jest wyciągiem z wątroby i serca barbarzyńskiej kaczki - która po prostu nie istnieje w naturze. Ale nawet jeśli tak, to rozcieńcza się ją 10400 razy, co oznacza brak nawet jednej cząsteczki substancji czynnej, która nie występuje w żadnym opakowaniu leku.

Gdyby nie ocillococcinum, nie wiem, jak skończyłyby się nasze wakacje. Wyobraź sobie, po prostu przyjechaliśmy do Tajlandii, a potem mój mąż z temperaturą i smrodem. Z tego, co rozumiem, wciąż był wychwytywany przez wirusa w domu, ale z powodu zmian klimatycznych wszystko się pojawiło. Dobrze, że wrzuciłem otsillo do drogiej apteczki, więc następnego dnia opalił się ze mną i jeździł na słoniach))) Swoją drogą, ja też wziąłem jedną dawkę na profilaktykę.

Doskonały i bardzo wygodny lek. Zacząłem go zabierać dzieciom, dla nich staram się kupić wszystko, co naturalne, ona sama przez jakiś czas była traktowana tańszymi proszkami, ale potem zdałem sobie sprawę, że wcale nie jest ekonomiczna. Oscillococcinum radzi sobie z wirusem w ciągu dwóch dni, a objawy szybko ustępują, dlatego Oscillococcinum wygrał w mojej ocenie osobistej, więc traktujemy go teraz z całą rodziną. Na początku sezonu biorę zimne opakowanie największe, a z głową wystarczy dla 4 osób.

Pomaga w okresie grypy i przeziębienia.

Tutaj jestem zdumiony ludźmi, którzy odmawiają medycyny, kiedy dowiadują się, że ocillococcinum to homeopatia. Dziwni chłopaki. Jeśli lek działa, to jaka jest różnica, czy to homeopatia, czy nie? Moje ocillococcinum zawsze działa stabilnie, najważniejsze jest, aby wziąć na początku choroby, aby nie przegapić pierwszych objawów. W takim przypadku odbiór może zostać przywrócony za dwa lub trzy dni, nie więcej. Potem idę całkowicie zdrowo. I nigdy otsillococcinum nigdy mnie nie zawodzi, zawsze się poprawia.

Przez ostatnie kilka lat stale kupowałem ARVI i grypę, zarówno w mojej rodzinie, jak iw mojej rodzinie.

Nie raz używał go w leczeniu grypy. Jeśli zaakceptuję to na początku choroby, wtedy jestem bardzo chory. I to jest jedyne lekarstwo, po którym szybko dochodzę do siebie po chorobie, tj. nie ma „othodnyakov”, powikłań, długotrwałego nieżytu nosa, zaostrzeń innych owrzodzeń lub czegokolwiek innego, co wydarzy się po grypie. Jeśli jesteś leczony ocillococcinum, nie mam żadnego z powyższych. Więc dla siebie myślę, że ten lek jest optymalny do leczenia.

Ten Otsillo w ogóle mi nie pomógł, użyłem go wcześniej do profilaktyki, pomyślałem, że to pomaga (chociaż nie byłem chory od kilku lat tylko dlatego, że często chodzimy na morze). Ale jak zwykle SARS chory, to nie pomogło. Nie zdradziłem wcześniej wartości, ale to jest homeopatia i nie będę już więcej za to płacić.

Piję go dla zapobiegania w drugim roku. To pomaga. Nie zraniony w tym czasie. Oparłem się, że mój mąż siłą go ostatnio potraktował. Najpierw byłem, potem to zaakceptowałem. Minęły już trzy dni - wszystko, już mój mąż jest tak dobry jak nowy. W pewnym sensie zdrowy. On sam nie przyznaje, że lek zadziałał, ale jest szczęśliwy, ale widzę. Ocillo zawsze działa w ten sposób.

Podobał mi się ten narkotyk, najważniejsze jest to, że leczy się bardzo szybko - jeśli mam czas, by wziąć go na samym początku choroby, to nie chorowałem dłużej niż trzy dni, zwłaszcza, że ​​trzeci po prostu leży. Nie znam żadnego innego leku, który byłby równie naturalny i leczący. Czytałem, że jest to możliwe dla niego i dla dzieci, dopóki jej nie podaruje, ale myślę, że trochę przerażające nie może być, nie ma żadnych skutków ubocznych od niego.

Teraz mówią, że wkrótce dojdzie do nowej epidemii grypy. Dlatego nie usiadłem czekając na wirusa. Słyszałem wiele dobrych rzeczy na temat imbiru, teraz natrzyj go na tarce i dodaj do herbaty. I zacząłem też brać kurs ocillococcinum, dla zapobiegania jest to jedna tabletka na tydzień, najwyraźniej to wystarczy. A mój mąż też zaczął otsillo pić, powiedział, że nie może tolerować imbiru. Podczas gdy wszyscy są zdrowi, ale wzmacniamy naszą odporność i nie zachorujemy.

Miałem ogromny problem, co zrobić z moją córką, kiedy zrobi jej się zimno. Wraz z smrodem ma bardzo łzawe oczy. Chowam ich, czasami siłą, ale nie jest tak, gdy ty sam torturujesz dziecko, chcąc mu pomóc. Gdy tylko dowiedziała się o Oscillococcinum, postanowiła to sprawdzić, co ułatwi jej córce łatwiejsze przeziębienie. Byłem zdumiony, gdy nie tylko moje oczy przestały łzawić, ale zimno również ustąpiło w ciągu 2 dni! Jest bardzo szybki. Teraz, kiedy zachorujemy, zawsze pijemy otsillo, to pomaga mi i mojej córce.

Nigdy nie musiałem Oscillococcinum. Piję go cały czas w profilaktyce, a jeśli jestem chory, już zapomniałem, kiedy to trwało ponad 2 dni. A choroba postępuje łatwiej, nie ma potrzeby umierać w łóżku. Piję go od kilku lat i nie sądzę, żeby spróbować czegoś innego. Wszystkie te leki z oczywistą chemią i nie wiadomo, czy wyleczą się, czy po prostu przeczołgają skutki uboczne. Ogólnie polecam, doskonałe narzędzie.

Nie znalazłem lepszego leku niż ocillococimum. Podczas ORVI bardzo ciężko jest płukać różne rzeczy, pić wódkę z kalina i wiele innych środków ludowych do użycia. Jest długi i trochę przyjemny. Przez przypadek dowiedziałem się od znajomego o dobrym efekcie Ocillo, używała go przez długi czas, aby powiedzieć, czy działa, czy nie. Sam to teraz sprawdzam, ale kiedy złapałem się na przeziębieniu i natychmiast wziąłem ocillococcinum, choroba cofnęła się bardzo szybko, w ciągu kilku dni, a nawet w ciągu jednego dnia. Dziękuję, narzędzie naprawdę działa.

Jako środek profilaktyczny mogę również wspomnieć o ocillococcinum. Ile razy zdarzyło mi się zachorować, ale dzięki zażyciu leku nie zachorowałem. Zwłaszcza jesienią, kiedy zwilżysz stopy, wtedy będziesz się ubierać lekko, a na obiad rozciągniesz się. Otsillo musi być zabierany co 6 godzin, aż przyjdzie ulga. Zazwyczaj przychodzi za dzień.

To świetnie! Używam go od dłuższego czasu i prawie nigdy się nie zawiodłem. Wcześniej ocillococcinum zostało przywiezione do mnie z Francji, a teraz można kupić w każdej z naszych aptek po normalnej cenie.

Ale wczoraj zachorowałem, dziś w domu z gorączką. Nie ma sposobu, aby zachorować, musisz wyzdrowieć przed poniedziałkiem. Wysłałem męża do apteki po leki - przyniósł mnóstwo wszystkiego i ocillococcinum. Powiedział, że farmaceuta poradził mu, aby zapobiegali przy pierwszych objawach. Spróbujemy, będziemy śpiewać. Co więcej, widzę tylko pozytywne recenzje na temat przygotowania, prawdopodobnie na wszelki wypadek, i dam dziecku, że nie zarazię się.

Uważam, że lepiej dla dzieci jest wzmocnienie czegoś nieszkodliwego, pamiętajcie, jak podnieśliśmy odporność w dzieciństwie? Mama dała mi ocillococcinum i daję to mojej córce. I nieszkodliwe, a odporność podnosi się, dopóki idziemy do przedszkola i (TTT) wszystko jest spokojne, nawet odmówili szczepienia przeciwko grypie. Mimo to myślę, że dla dzieci nie ma nic lepszego niż homeopatia.

W tym roku po raz pierwszy spróbowałem Ozillococunum. Cóż, co mogę powiedzieć, zachorowałem w czwartek, w piątek wziąłem to cały dzień zgodnie z instrukcjami, w sobotę główne objawy już spały - w poniedziałek poszedłem do pracy)

Najważniejszą rzeczą jest dostrzeżenie objawów na czas i rozpoczęcie przyjmowania zgodnie z instrukcjami, a następnie pomaga to skutecznie. I lepiej jest to zrobić po prostu jako profilaktykę, ale wszyscy wiedzą, kiedy jest najbardziej zimno - tak jak we wrześniu, przychodzi co najmniej raz w tygodniu, aby pić Ocillococcinum i nie czepia się przeziębienia

Mogę powiedzieć, że po pierwszym dniu przyjęcia - bóle kości i ciężkość. Trzy dni później już poszedłem do pracy, mogę powiedzieć, że zanim spróbowałem sam, byłem dość sceptycznie nastawiony do Otsillococcinum, a teraz będę udowadniać każdemu, kto pomaga i jest szybki!

jeśli zaczną pojawiać się objawy ARVI, stawiasz się na nogach przez trzy dni.

mimo że moja odporność jest słaba - to jedyny sposób, który zawsze mi pomaga! nie można porównywać nawet immunoglobuliny z arbidolem itd.! Jeśli zaczniesz stosować natychmiast po pierwszych oznakach choroby, nie możesz w ogóle zachorować. Polecam. Pamiętaj, że lek homeopatyczny pomoże, jeśli przestrzegasz schematu: 15 minut przed posiłkiem lub godzinę po posiłku - to ważne!

Strasznie potężna rzecz: mąż i dziecko dostają pierwsze oznaki przeziębienia.

Stosuję drugi rok, profilaktycznie i przy pierwszych objawach. 100% akcji.

Cudowny lek. Żadnych skutków ubocznych, a jeśli zostanie podjęta na samym początku choroby, wtedy będzie przebiegać o wiele łatwiej, nieskutecznie.

poprawa po 2 dniach, brak skutków ubocznych

w profilaktyce i przy pierwszych objawach przeziębienia - mąż jest jedynym, który został dla nich zachowany

Oscillococcinum zostało przepisane do leczenia przeziębienia. Czytałem, wydaje się, że homeopatia jest całkowicie bezpieczna, ale okazało się, że jest tak bezpieczna, że ​​leczenie w ogóle nie przynosi korzyści. Od tego czasu wszystkie rodzaje homeopatii zostały pominięte.

Oscillococcinum, lek na uspokojenie duszy. Wydaje się, że cena jest kosztowna, a ja wypiłem pigułkę, a już programujesz się do regeneracji, a tak naprawdę lek jest manekinem.

Około dwóch tygodni temu musiałem wziąć otsillo na receptę. Zdiagnozowano u mnie ARVI i miałem nadzieję, że lek pomoże, ponieważ przy zwykłym ARVI zachorowałbym na tydzień, a przy otsillo superfood z francuskim lekiem stanąłby na nogach w ciągu 3 dni. Tak, tam go nie było! Byłem chory przez tydzień. Więcej na reklamę nie doprowadzi, a pieniądze, których nie wydam

Po umówieniu się z lekarzem przy pierwszych objawach

Oscillococum w ogóle mi nie pomaga. Chociaż piszą o jego skuteczności i naturalności... Nie rozumiem do końca, z czego jest zrobiony, bo to, co producent wskazuje w notacji na lek, nie istnieje w naturze. Ale ponieważ nie rozumiemy pojęć chemicznych i biologicznych, możemy być hodowani i zarabiać dużo pieniędzy.

Jadłem dużą ilość w całkowitej złożoności. wynik jest niezrozumiały.. jak chory i taki był czas

W okresie epidemii grypy i kiedy odczuwamy pierwsze objawy choroby, zawsze stosujemy. Chcę powiedzieć, że grypa (pah-pah), ani kurczak, ani wieprzowina, ani żadna inna, nie byliśmy chorzy. Około trzy lata temu oboje z mężem bardzo się rozchorowaliśmy, ale było to spowodowane faktem, że podczas epidemii Arbidola została zmieniona za pomocą nowomodnych reklamowanych środków - acyllococcinum. Tutaj nikomu tego nie polecam!